Yargıtay’a gittiniz mi

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay’a gittiniz mi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 00:52

Balyoz davasından mahkûm subay ve astsubaylarla cezaevlerinde görüşen CHP milletvekilleri, Genelkurmay Karargâhı’na gönderdikleri mektupla, bazı iddialara Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’den yanıt istediler.

Haberin Devamı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, ortak kaleme aldıkları mektupta şunları sordular:

‘ÇÖZEMEZSEM GİDERİM’ İDDİASI

“Hasdal Cezaevi’nde tutuklu komutanlara Ekim 2011’de gerçekleştirdiğiniz ziyarette ‘Davanın tamamen sahte belgelere dayandığını biliyorum. Çözmek için uğraşıyorum. Bu işi kendi yöntemlerimle çözeceğim. Çözemezsem çekip gideceğim’ yönünde açıklamalarda bulunduğunuz iddia edilmektedir. Ayrıca bazı üst rütbeli sanıklarla görüşürken onları desteklediğiniz ve onların arkalarında olduğunuz yönünde sözler sarf ettiğiniz tarafımıza iletilen diğer iddialar arasındadır. Böylesine önemli bir davanın seyrinde ciddi kırılmalar yaratabilecek ziyaretinizin arka planında neler olduğunu bilmek bu ülkede yaşayan herkesin en temel hakkıdır. Bu ve benzeri sözleri kullandığınız yönünde güçlü duyumlara sahip olduğumuz ve davanın geldiği son nokta da düşünüldüğünde, ‘birileri’ tarafından yanıltıldığınızı veya yanlış yönlendirildiğinizi düşünüyor musunuz?

İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Yanıltıldığınızı düşünmüyor iseniz, bu ifadeleri sarf ederek sizin onları yanılttığınız veya yanlış yönlendirdiğiniz yönünde sizde bir kanaat oluştu mu? Ayrıca, Balyoz davası temyiz duruşmalarından önce Yargıtay Başkanı’na herhangi bir ziyaretiniz olmuş mudur? Böyle bir ziyaret gerçekleşmişse, görüşmenin Kara Harp Akademisi Komutanı olduğunuz dönemdeki öğrencilerinizin serbest kalması ile ne gibi bir ilişkisi bulunmaktadır? Yanıltıldığınızı düşünüyorsanız onurlu bir duruş ve mesleki saygınlık nedenleriyle istifa etmeyi düşünüyor musunuz? Bugüne kadar hiçbir din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi görüş ayrımı yapmadan yürüttüğümüz Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu görevimizin gereği olarak, vicdanlarımızı yaralayan bu iddiaların asılsız olma ihtimalini yürekten diliyoruz. Kamuoyumuzun bu iddialarla ilgili aydınlatılması gerektiğini düşünüyor, bu nedenle kamu vicdanı adına soruyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!