Güncelleme Tarihi:
Genelkurmay Başkanlığı, Balyoz Davası sanıklarına da duruşmadan bir gün önce Kurban Bayramı nedeniyle çikolata gönderdi. Balyoz sanığı gazi Albay Hasan Basri Aslan'ın eşi Nefise Aslan, çikolatayı bu sabah Yargıtay'daki duruşmaya getirdi ve kapıda bekleyen basın mensuplarına dağıttı.
POLİS TUTANAK TUTMAK İSTEDİ
Nefise Aslan, üzerinde Türkiye haritası ve ay-yıldız bulunan kutuyu sinirlenip yere atınca polisler tutanak tutmak istedi. Aslan, kutuyu yerden aldı ve tutanak tutulmadı.
Nefise Aslan, Hürriyet'e karar öncesi son derece heyecanlı olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Ben çocuklarıma ne diyeceğim. Kızım 14, oğlum 26 yaşında. Psikolojileri bozuldu Geçen bayram, yap-boz kule (jenga) tahta oyuncak hediye gönderdiler. Hayatımız gibi. Yapın bozun diyorlar. Hayatımız karardı. Bu bayram da gazi, şehit yakınları ile birlikte bana da duruşmadan önce Genelkurmay'dan çikolata gönderdiler. Çikolatayı dışarda basın mensuplarına dağıttım. Kutuyu da sinirlendim yere atım. Bir polis kutunun üzerinde Türk bayrağı var diye tutanak tutmak istedi, kutunun üzerinde bayrak olduğunu görseydim zaten yere atmazdım. PKK ile mücadele ederken, aslansın kaplansın diye Doğu'ya gönderdiler, şimdi PKK'lılar başköşede bizimkiler hapiste."
TSK, GAZİLERE HER BAYRAM VE YILBAŞI ÇİKOLATA GÖNDERİYOR
Balyoz Davası'nın Yargıtay'daki karar gününde sanıklardan Gazi Albay Hasan Basri Aslan'ın eşi Nefise Aslan'ınTürk Silahlı Kuvvetleri tarafından kendilerine gönderilen bayram çikolatasını basına dağıtıp, üzerinde ay-yıldız bulunan kutusunu yere atması çok tartışıldı.
Çikolatanın, Aslan'ın "gazi olması nedeniyle" gönderildiği ortaya çıktı.
Askeri kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin rütbe gözetmeksizin erinden generaline kadar tüm gazilere her bayram ve yılbaşı çikolata gönderdiğini, çocuklarına da oyuncak gönderildiğini belirttiler. Aslan'a çikolatanın, "Gazi" sıfatı taşıması nedeniyle Ankara Garnizonu tarafından gönderildiği öğrenildi.
BALYOZ'DAKİ VAHİM HATAYI YARGITAY DÜZELTTİ
Balyoz Davası'na bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi 21 Eylül 2012 tarihinde açıkladığı kararında, hapis cezalarına çarptırılan 325 sanığın, "babalık ve kocalık haklarından men" edilmelerine de karar vermişti. Babalık ve kocalık haklarından men edilmesine karar verilen sanıkların arasında Emekli Albay Berna Dönmez de vardı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, bugünkü kararında Emekli Albay Berna Dönmez'in kadın olmasına rağmen "babalık ve kocalık haklarından men edilmesi" ne ilişkin verilen kararın düzeltilerek onanmasını istedi. Yargıtay, öte yandan Berna Dönmez'e verilen 16 yıl hapis cezasını onadı.
765 SAYILI TCK'NIN 33. MADDESİ
Madde 33 - Beş seneden ziyade ağır hapis cezasına mahkum olanlar ceza müdetleri zarfında mahcuriyeti kanuniye halinde bulundurulur. Ve emvalinin idaresinde mahcurlar hakkındaki kanunu medeni ahkamı tatbik olunur. Beş seneden ziyade ağır hapse mahkum olan şahsın ceza müddeti zarfında babalık hakkından ve kocalık sıfatının bahşettiği kanuni haklardan mahrumiyetine de hüküm verilebilir.
DOĞAN: SIĞINDIĞIMIZ YER İLAHİ ADALETTİR
Yargıtay'ın emekli komutanlarla ilgili Balyoz Davası'nda verilen cezayı onamasına ilk tepki eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan’dan geldi. Nilgül Doğan, kararın açıklanmasından sonra Hürriyet’e şunları söyledi: “Ne diyeyim?.. Türkiye’de adalet ve hukukun yerlerde süründüğünü biliyoruz. Türkiye’de adalet ve hukuk bitmiştir. Tek sığındığımız yer ilahi adalettir. Bundan dolayı bunun acısı çocuklarından ve torunlarından çıkacaktır. Hukukun ve adaletin olmadığı bir ülkede yaşadığımızı artık tüm dünya görüyor.”