Vardar Ovası’na rakı vetosu

Güncelleme Tarihi:

Vardar Ovası’na rakı vetosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2013 01:19

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bayram ziyaretine gittiği Bursa’daki Balkan Göçmenleri Federasyonu’nda Vardar Ovası türküsünü için "Onda rakı falan geçiyor. Başka bir şey söyleyin" dedi. Ancak Arınç'ın 2011 yılında yazdığı bir Twitter mesajında "Eşimle birlikte o muhteşem parçayı Vardar Ovası'nı büyük bir keyifle dinliyorum" yazdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

"BEN YOKKEN SÖYLE ONU"

Bulgaristan Kültür Bakanlığı’nda ses sanatçısı olduğunu söyleyen Fahriye Güney, yurtdışındaki etkinliklere katılmak için Arınç’tan talepte bulundu. Bunun üzerine Arınç, Güney’den şarkı söylemesini istedi.

Arınç, Güney’in söylediği iki Balkan şarkısına 10 üzerinden 7 puan verdi. Fahriye Güney, “Vardar Ovası” türküsünü söylemek isteyince Arınç “Onda rakı falan geçiyor. Başka bir şey söylesin. Ben yokken söyle onu” dedi. Daha sonra Güney’den başka bir türkü dinleyen Arınç, bu türküye 10 üzerinden 11 puan verdiğini söyledi.

”İÇİNDE RAKI GEÇİYOR O ŞARKIYI SÖYLEMEYİN”


ARINÇ 2011'DE NE DEMİŞTİ?

Bu diyaloğun ardından Arınç'ın bu isteği sosyal medyada günün tartışması oldu ve ardından Arınç'ın 2011 yılında paylaştığı bir twitter mesajı ortaya çıktı. Arınç, 18 Ekim 2011'de Twitter'da "Atatürk'ün sevdiği parçalar çalınıyor. Ben de esimle birlikte o muhteşem parçayı Vardar Ovasını büyük bir keyifle dinliyorum" mesajını paylaşmıştı.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekim 2011'de Makedonya ziyareti gerçekleştirmiş ve 7. Uluslararası Atatürk Kongresi'ne katılmıştı.

VARDAR OVASI TÜRKÜSÜ / HÜRRİYET TV

VARDAR OVASI'NIN SÖZLERİ

Mayadağ'dan kalkan kazlar
Al topuklu beyaz kızlar
Yarimin yüreği sızlar
Eylenemem aldanamam
Ben bu yerlerde duramam

Vardar ovası Vardar ovası
Kazanamadım sıla parası

Vardar ovası Vardar ovası
Kazanamadım rakı parası

Mayadağ'ın yıldızıyım
Ben annemin bir kızıyım
Efendimin sağ gözüyüm
Eylenemem aldanamam
Ben bu yerlerde duramam

Vardar ovası Vardar ovası
Kazanamadım sıla parası

Vardar ovası Vardar ovası
Kazanamadım rakı parası

BAKMADAN GEÇME!