‘Osmanım’a da tahliye

Güncelleme Tarihi:

‘Osmanım’a da tahliye
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2013 01:44

Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalama eylemlerine katıldığı iddiası ile Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Yıldırım, dün sonuçlanan Ergenekon davasında Danıştay saldırısından beraat etti.

Haberin Devamı

Ergenekon davasının hem sanığı, hem tanığı, hem de gizli tanığı olan ve polisin sorgulama sırasında ‘Osmanım’ diye hitap ettiği sorgu tutanaklarına yansıyan Osman Yıldırım, terör örgütü üyeliğinden ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasından 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak, tahliye edildi.

DAVALAR BİRLEŞTİ

Osman Yıldırım, Danıştay saldırganı avukat Alparslan Arslan’ın yakalanmasının ardından başlatılan operasyonlarda yakalandı. Danıştay saldırısı yargılamasına bakan Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi, saldırının Ergenekon ile ilgisi olmadığı kararını verdi. Ancak 7 Ekim 2008’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin kararına itiraz etti. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi, Aralık 2008’de Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını bozarak davanın Ergenekon davası ile birleştirilmesine karar verdi. 20 Nisan 2009’da, yeniden görülmeye başlanan Danıştay davasının 2’nci duruşmasında, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi, ilk kararında ısrar etmeyerek, Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nin verdiği bozma kararına uydu. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de 8 Mayıs 2009’da Danıştay davası ile bu davanın birleştirilmesi yönünde görüşünü açıkladı.

GİZLİ TANIK 9

Haberin Devamı

Osman Yıldırım, mahkemeye tanık olarak verdiği ifadede Danıştay cinayetinin Ergenekon tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Ancak esas skandal, Gizli Tanık 9 olarak ifade veren kişinin Osman Yıldırım olduğunun ortaya çıkması ile yaşandı. Ergenekon davasının iddianamesini hazırlayan Savcı Zekeriya Öz, Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasını, 500 bin dolar karşılığı üstlendiğini söyleyen Osman Yıldırım’ın iddialarını, Gizli Tanık 9 olarak da destekledi. Polisin “Osmanım” diye hitap ettiği Yıldırım’ın tanık ve gizli tanık olarak verdiği ifadeler, neredeyse aynıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!