Fatih Camii avlusunda protesto

Güncelleme Tarihi:

Fatih Camii avlusunda protesto
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2013 12:15

Fatih Camii avlusunda bir araya gelen vatandaşlar, Mısır’da Rabiatul Adeviyye Meydanı’nda toplanan Mursi yanlılarına güvenlik güçlerinin ateş açmasını protesto etti.

Haberin Devamı

Öğle saatlerinde bir araya gelen grup, ellerinde Mursi’nin fotoğrafları, Mısır bayrağı taşıdı. "Sisi savaş suçlusudur, mübarekten daha zalimdir", "Ülkeler farklı, Sisi’ler hep aynı", "İslam düşmanı darbecilere karşı bütün ümmet tek yürek" şeklinde dövizler taşıyan vatandaşlar, sık sık tekbir getirdi. Grup, "Muhammed’in ordusu, kafirlerin korkusu", "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "İslami hareket engellenemez" ve "Yaşasın Mısır direnişimiz" şeklinde sloganlar attı.

Avlunun duvarlarına da İngilizce ve Arapça olarak "Mısır’da Müslüman kardeşlerin direnişini destekliyoruz" yazılı pankartlar asıldı. Grup, "Zorbalık, hukuksuzluk yenilecek, İslami direniş kazanacak", "Katil Sisi, Adeviyye’de döktüğü şehitlerin kanında boğulacak", "Ulusal çıkarlar adına, darbeyi destekleyen İslam düşmanları utanın" yazılı büyük pankartlar da açtı.

Haberin Devamı

Fatih Camisi avlusunu dolduran kalabalığa seslenen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, dünyanın her tarafında Müslüman kanı çok ucuzmuş gibi katliamlar yapıldığını ifade ederek, "Bu katliamların bir kısmını direkt emperyalistler bir kısmını da maliyeti daha ucuz olduğu için içimizdeki işbirlikçiler gerçekleştiriyor. Mısır’da da gördük, 28 Şubat’ta da gördük. Halkın, adaletin yanında olanların moralini bozmak için Amerika’dan, İsrail’den, İngiltere’den yönlendirilen siyonist kırıntılarıdır bunlar. Mısır’da insanlar evlatlarını peygamber ocağı olarak bildikleri orduya neden gönderiyor? Kendi topraklarını, mallarını, namuslarını, dışarıdan gelen tehlikeye karşı kendi bulundukları yerleri savunmak için... Ama bunlar camilerde ibadet eden kadın ve çocukların üzerine ABD ve İsrail’in ateş yağdırmak için kurduğu ocakları gibi çalışıyor. Batılılar derler ki; ’demokrasi putunu biz yaparız, gerektiğinde yemekten çekinmeyiz. Demokrasi putu, ancak bizim hizmet anlayışımıza hizmet ettiği müddetçe geçerlidir." diye konuştu.

Yazar Abdurrahman Dilipak da bir insana yapılan haksızlığın, bütün bir topluma yöneltilmiş tehdit olduğuna dikkati çekerek, "Mısır’da yaşananlar sadece Mısır halkını telaşlandıran felaket değil, aynı zamanda bütün İslam ümmetine yöneltilmiş bir tehdittir. Bu nedenle burada Mısır için değil, kendi geleceğimiz için toplandık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Açıklamaların ardından Fatih Camii’nde öğle namazı kılan grup, Saraçhane Parkı’na yürüdü. Burada toplanan grup bir süre slogan atmayı sürdürdü. Edilen duanın ardından eylem olaysız bir şekilde sonlandırıldı.

CHP'DEN MISIR TEPKİSİ / HABER

Fatih Camii avlusunda protesto


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!