Çözüm sürecini etkilemesine izin vermeyiz

Güncelleme Tarihi:

Çözüm sürecini etkilemesine izin vermeyiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 01:35

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki Kürt grupların taleplerinin, Türkiye’deki çözüm sürecine yansımasına ilişkin, “Dışarıdaki gelişmelerin içerideki çözüm sürecini olumsuz etkilemesine izin vermeyiz. Türkiye, sınır güvenliği konusunda belli tedbirleri almak zorunda ama bu tedbirler belli bir gruba yönelik değil” dedi. Davutoğlu, dün Hindistan Dışişleri Bakanı Salman Khurshid ile Dışişleri Bakanlığı’nda ikili ve heyetlerarası görüşmeler yaptı.

Haberin Devamı

Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Davutoğlu, şunları söyledi:

KÜRT KARDEŞLERİMİZİ SAVUNDUK

“(Kuzey Suriye’deki gelişmeler) Bu konuda bizim politikamız ilkesel temele dayanır. Suriye’deki bütün gruplar, etnik, mezhebi, dini ayrım gözetmeksizin Türkiye’nin dostudur. Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz rejim tarafından adaletsizliğe, haksızlığa maruz kaldıklarında haklarını savunduk. Suriye’de emrivaki şeklinde atılacak adımlar gerilim tırmanmasına, daha çok kan dökülmesine ve iki taraflı bir çatışmanın çok taraflı çatışmaya dönmesine neden olur. Suriye’deki hiçbir grubu tehdit olarak algılamayız. Bütün taraflar tek taraflı adım atmaktan kaçınmalı Barzani ile de yaşananlara ilişkin temas kurduk, bundan sonra da temas kurulmaya devam edecek. Nihayetinde bölge hepimizin ortak bölgesidir.

ÖRNEK OLACAK

Haberin Devamı

Türkiye içinde yürütülen demokratik çözüm süreci, Türkiye’nin iç barışı açısından öneme haizdir. Dış gelişmeden etkilenmemesi ve doğası içinde gereken adımların atılması önem taşır. Türkiye, sınır güvenliğini kendi vatandaşları için almak durumundadır. Tedbir almak herhangi bir gruba dönük tavır değildir. Suriye ve Irak’taki gelişmeler bütün unsurların geleceğini ilgilendiren konulardır. Burada, Türkiye’deki çözüm süreci, böyle yeni bir barışçıl bölge düzeni için çok güzel bir örnek teşkil edecektir. Hepimiz çözüm sürecinde üzerimize düşeni yapmalıyız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!