Erdoğan’la psikologlar konuşsun

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’la psikologlar konuşsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın içinde bulunduğu ruh halinden mutlaka çıkması gerektiğini belirterek, “Artık konuşması gerekenler psikologlar. Utanmasa darağacı kuracak da, Türkiye o süreçleri aştı. Eğer birileri o darağacını kurmak isterse önünde önce biz dururuz” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Hürriyet’e şunları söyledi:

SAĞDUYUDAN NASİP ALMAMIŞ

Söylenecek her şey söylenmedi. Başabakan’ın içinde bulunduğu ruh halinden kendisini kesinlikle kurtarması lazım. Geldiğimiz noktada Türk siyasetinde artık konuşması gerekenler psikologlar. Başbakan, süratle onlarla oturup konuşmalı. Siyasetin söyleyeceği fazla bir şey kalmadı. Çünkü sağduyu çağrısı yapıyorsunuz, bundan nasip alınmamış bir Başbakan görüyorsunuz.
Başbakan, Kabataş İskelesi’nde başörtülü, kucağında bebekli bir kadına saldırıldığını söylüyor. Eğer doğruysa bunu yapanlar hayvandır. Derhal ortaya çıkarılmalı. Ama böyle bir şey yok da toplumu kışkırtmak için bunu söyleyenler varsa onlar da insan değil. Çıkarılmadığı taktirde bunun nasıl konuşulduğu, neden gündeme taşındığı tartışılacaktır. Başbakan bunu nasıl konuştu, denecektir.

Haberin Devamı

EVREN DÖNEMİNDE DAHİ YOKTU

Göstericiler demokratik haklarını kullanıyorlar. Bütün çağdaş ülkelerde göstericiler nasılsa bizde de öyle. Ama bir fark var. Diğer ülkelerdeki siyasetçilerle bizim ülkemizdeki iktidar yöneticileri farklı. Demokrasiyi içine sindirememiş bir yönetim anlayışı var bizde. 5 yurttaşımız hayatını kaybetti. Dördü gösterici, bir de kaza ile ölen polisimiz. Ölen göstericilerde polis kurşunu, polis darp izi var. Eli silahlı polisler ortaya çıktı. Bunlar bizim alışmadığımız görüntüler. Kenan Evren döneminde dahi alışmadığımız, görmediğimiz görüntülerdi bunlar. Eli sopalı devlet, eli sopalı iktidar olur mu? Polisin eline o sopayı veren kim?

BAĞIRDIKÇA BATIYOR

Başbakan çarpık bir ruh hali ile konuşuyor. Mezardan geçenin ruh halinde. Bağırdıkça toplumu bastıracağını sanıyor, bağırdıkça gücünün geniş kitleler tarafından algılanabileceğini sanıyor ama bağırdıkça batıyor. Menderes’i de Özal’ı da ağzına almasın, onları istismar etmesin. Onların tırnağı bile olamaz. Onun en büyük kaygısı iktidardan gidersem bana hesap sorarlar noktasındadır. O kadar çok yolsuzluğu var ki Türkiye aleyhine alınmış o kadar çok karar var ki, biri gelir bana bunun hesabını sorar korkusu içinde. Tutturmuş darağacı söylemi. Ne darağacı? Türkiye çağdaş bir ülke, bundan bile haberi yok. Utanmasa darağacı kuracak da Türkiye o süreçleri aştı. Sadece kendi kendisini kendi yandaşlarına mesaj veriyor. Eğer birileri öyle darağacı kurmak isterse, o darağacının önünde önce biz dururuz.

Haberin Devamı

HALK NİYE DİRENİYOR SORSUN

Biz kışkırtmayız, toplumu bölmeyiz. O, toplumu bölen kişi kişidir, ayrıştıran kişidir, ölen her kişinin kanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakasındadır. 12 kişi gözünü kaybetti. Biber gazı, tazyikli su kullanıyorlar. Ama bakın halk direniyor. Sorması lazım ‘Bu halk niye direniyor?’ Hangi dış güçler? Faiz lobisi, diyor. Hangi faiz lobisi? Tek nedeni var o da kendisi. Kendi suçunu niye başkalarının üzerine atıyor?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!