Başbakanlığa yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlığa yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 03:08

Taksim Gezi Parkı eylemine destek için Ankara’da başlayan gösteriler üçüncü gününde de artarak devam etti. Polisin müdahalesiyle gözaltına alınan 500’e yakın gösterici Başbakanlık önünde bekletilen belediye otobüsleriyle emniyete götürüldü.

Haberin Devamı

Gösteri nedeniyle Kızılay’a çıkan bütün yollar ulaşıma kapatılırken, metro seferleri de iptal edildi. “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganı atan göstericiler Kızılay Meydanı’nda bir araya geldi.
Meydanda toplananların sayısı dün 30 bine yaklaştı. Başbakanlık Merkez Bina, Genelkurmay ve Meclis önünde barikat oluşturan polis, göstericilerin Kızılay’a girişine önce karışmadı. Meclis ve Başbakanlığa doğru yürüyüşe geçen gruplara ise tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verildi. Polis, saat 21.00’de göstericileri çembere alarak TOMA’lar ve panzerlerle sulu, gazlı müdahalede bulundu. Kızılay’da AVM’lere ve işyerlerine sığınanlara bile gaz sıkıldı. Kaçan göstericiler Tunus ve Tunalı Caddesi ile Bestekar Sokak’ta yeniden toplanarak bariyer oluşturdu.

Haberin Devamı

500 KİŞİ GÖZALTINDA

Polisin müdahalesiyle gözaltına alınan 500’e yakın gösterici Başbakanlık önünde bekletilen belediye otobüsleriyle emniyete götürüldü. Bazı CHP’li milletvekilleri de gözaltına alınanlarla aynı otobüse binerek emniyete gitti. Kızılay’daki göstericilere destek olmak amacıyla Dikmen, Batıkent, Çayyolu ve Keçiören’de de vatandaşlar yolları trafiğe kapattı. Gösteriler nedeniyle Kızılay’da esnaf kepenk indirirken, Ankara polisinin üç günde bir yılda kullandığı kadar gaz sıktığı ifade edildi. Başkent’te yetersiz kalan polise diğer illerden polis takviyesi yapıldı.
Gösterilerde polisin attığı gaz bombasının kafasına çarpması sonucu ağır yaralanan 26 yaşındaki Ethem Sarısülük’ün beyin ölümünün gerçekleştiği iddia edildi. Ancak yetkililer, Sarısülük’ün durumunun kritik olduğunu ve yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü belirttiler. Gösteriler sırasında Akay Kavşağı yakınlarında bir sürücü aracıyla çarptığı 3 kişiyi yaraladı. Olayın ardından kaçan kişi gözaltına alındı. Şüpheli, eylemcilerin aracına vurarak zarar vermesi üzerine panik yaşadığını öne sürdü.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!