Çeçen fahri konsolos öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Çeçen fahri konsolos öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2013 00:00

Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polisin yaptığı araştırmada saldırganların iki kişi olduğu tespit edildi. Saldırganlardan biri araçta bekledi; diğeri susturuculu tabanca ile vurdu. Cinayet dün akşam saat 19.30'da meydana geldi ama haberi bu sabah geldi.

Haberin Devamı

Çeçenistan'ın Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü suikastinde önemli gelişme.. Polis saldırganların iki kişi olduğunu, birinin olay anında çevrede gözcülük yaptığını ve aracı kullandığını, diğerinin ise büyük bir olasılıkla susturucu takılmış tabanca ile olayı gerçekleştirdiğini belirledi. Saldırganların binaya giriş ve çıkışının kamera görüntülerinin bulunduğu, olaydan sonra kaçış güzergahlarının da tespit edildiği kaydedildi.

İŞTE ANKARA'YI SARSAN SUİKASTÇI

Ankara Emniyeti, olayın soruşturulması için asayiş, terör ve istihbarat şubelerinden özel ekip oluşturdu. Ayrıca, olayın uluslararası bağlantısı olabileceği ihtimali dikkate alınarak MİT'ten de destek istendi. MİT'in de bu cinayeti yakından takip ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

ÖLDÜREN DE ÇEÇEN VATANDAŞI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün yürüttüğü soruşturmada, Ünlü'nün bürosunun bulunduğu binanın çevresindeki kameraların görüntüleri incelendi.

/images/100/0x0/55ead5b9f018fbb8f899bd42
Cinayetin işlendiği saatte, Ünlü'nün Çankaya Balgat Mahallesi Çetin Emeç Bulvarı'ndaki bürosunun önüne 2 kişinin arabayla geldiği, daha sonra 1 kişinin büroya girdiği belirlendi.

Bu görüntüler üzerine araştırmalarının derinleştiren emniyet güçleri, Ünlü'yü silahla öldüren kişinin bir Çeçen vatandaşı olduğunu tespit etti.

Şüphelinin kimlik bilgileri ile olay yerinde güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri, 81 il emniyet müdürlüklerine gönderildi.

DÜN AKŞAM ÖLDÜRÜLDÜ

Olay; Çankaya'da dün akÅŸam saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Ãœnlü'nün iÅŸyeri olarak da kullandığı konsolosluk bürosuna gelen kimlikleri henüz tespit edilemeyen kiÅŸi ya da kiÅŸiler Ãœnlü'nün bulunduÄŸu dairenin ziline bastı. Namaz kılmak için hazırlanan Ãœnlü, zilin çalması üzerine kapıyı açtı. Bu sırada saldırganlar, yanlarında getirdikleri silahla yakın mesafeden Ãœnlü'ye birkaç el ateÅŸ etti. Ãœnlü yere yığılırken, saldırganlar, olayın ardından hemen kaçtı.Â

Haberin Devamı

Ünlü'nün geç saate kadar eve gitmemesi üzerine meraklanan ailesi, Ünlü'ye cep ve işyerindeki telefonundan ulaşmak istedi. Ünlü'nün telefonlara cevap vermemesi üzerine endişelenen ailesi, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Konsolosluğa gelen ekipler Ünlü'nün yerde yatan cansız bedeniyle karşılaşmıştı.

Ünlü'nün cenazesi Adli Tıp Kurumundaki incelemelerin ardından yarın defnedilmek üzere Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine götürülecek.

Uzun yıllardır Ankara'da yaşayan Ünlü için bugün ikindi namazından sonra Kocatepe Camisi'nde cenaze namazı kılınacak.

Ünlü, yarın Kahramanmaraş'ta cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!