Buzağının kalbi boynunda atıyor

Güncelleme Tarihi:

Buzağının kalbi boynunda atıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 12:36

Elazığ'ın Maden ilçesinde kalbi boynunda olan buzağı dünyaya geldi.

Haberin Devamı

Çitli köyünde besicilik yapan Turan Çiçek, bir hafta önce ineğinin dünyaya getirdiği buzağıyı, boğazında bir kitle olduğunu düşünerek veterinere götürdü. Maden'de görev yapan veteriner hekim Emre Yalçın tarafından muayene edilen buzağının kalbinin boynunda olduğu belirlendi.

DHA'ya konuşan Çiçek, "Doğumdan iki gün sonra kalbinin boğazının altında bir kitle olduğunu olduğunu fark ettik. Dokunduğumuzda kalp atışları olduğunu anlamıştık. Veteriner getirdik baktı o da onayladı. Buradan üniversitedeki hocalara sesleniyorum. Deney yapmak için almak isterlerse gelip alsınlar. Buzağının kalbi boğazının altında olmasından dolayı çabuk yoruluyor, annesini uzun süre ememiyor. Hemen öksürüyor, koşunca yoruluyor, düşüyor. Artık ne kadar yaşar bilemiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yesari Eröksüz ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalbin göğüs boşluğu dışında boyun, göğüs ve karın bölgesinde de oluşabildiğini ifade etti.

Bu tarz vakaların insanlarda milyonda 7.9, hayvanlarda ise bu oranın daha altında görüldüğünü belirten Eröksüz, "Bu şekilde dünyaya gelen hayvanlar, 3 dakika ile 2 yıl arasında yaşıyor. Boyun bölgesinde görülen vakalar, diğer bölgelere göre daha uzun yaşıyor" dedi.

Buzağının, FÜ Veteriner Fakültesi'nde inceleneceği öğrenildi.

Buzağının kalbi boynunda atıyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!