Güncelleme Tarihi:
Savcı Gök’ü hastanede tedavi gördüğü sırada en son DHA muhabiri İsmail Akduman ziyaret ettmişti. Savcı Gök, yaklaşık 1 saat süren görüşmede yalnızlık ve vefasızlıktan yakınırken, iyileştikten sonra istifa edip avukatlık yapacağını söylemişti.
İzmir’de özel yetkili savcı olarak görev yaparken ’Süper Savcı’ olarak anılan Murat Gök, bütün yetkileri alınarak 2009 yılı Temmuz ayında Samsun’a atandı. Samsun’da göreve başlamadan önce evlilik hazırlığı yaptığı avukat P.M. ile kente gelen ve kalacağı yere yerleşen Gök, Eylül ayında nişanlısından ayrıldı. Ardından Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yapmaya başladı. Yaklaşık 7 ay kadar burada çalışan Savcı Gök, daha sonra zaman aşımına uğrayan dosyayalara bakmakla görevlendirildi. Eşinden boşanan ve 1 kız çocuğu babası olan Gök, bu zaman içerisinde de İzmir’de Ü.E.İ. adlı kadına cinsel istismardan yargılanırken aldığı 6 ay hapis cezası ertelendi.
Karşılaştığı sorunlar nedeniyle psikolojik tedavi görmeye başlayan Murat Gök, kısa süre sonra karaciğer ve böbrek yetmezliği ile bel fıtığı rahatsızlıklarından tedavi görmeye başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzun süren tedavi altında kaldı. Bu zaman içinde de psikoljik destek alan Gök’ün her işini koruma polisi yaptı. Geçen Ocak rahatsızlığı artan ve hastaneye kaldıralan Murat Gök, 20 gün yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdi. Daha sonra da özel odada tedavisine devam edildi. Hastanede kaldığı sürece ’Süper savcı’ya adliyede görev yapan 2 temizlik işçisi dönüşümlü olarak refekatçılık yaptı. Geçen Şubat ayında da Murat Gök’ü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki özel odasında DHA muhabiri İsmail Akduman ziyaret etti.
BENİ PASİF GÖREV HASTA ETTİ
İzmir’deki yoğun çalışma temposunun ardından Samsun’da 7 ay kadar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yaptıktan sonra kendisine pasif görevler verildiği ileri süren Murat Gök, bu görüşmede, "Çok boş kaldım. Boş kalıncada düşünce ve yalnızlık beni hasta etti. Ben yoğun çalışmaya alışmış bir insanım" diye konuştu.
Karşılaştığı olaylar ve psikolojik sorunlar nedeniyle başını dik tutmakta zorlandığını bu nedenle parmağıyla başını geriye doğru tutmaya çalıştığını anlatan Savcı Gök, hastanede kaldığı süre içinde birkaç savcı arkadaşının dışında kimsenin kendisini ziyaret etmediğini belirterek, "Sadece görevimi yapmaya çalıştım. Ama bu sistem beni görevimden soğuttu resmen. Hastaneden çıkıp iyileşirsem avukatlık yapacağım" dedi.
Ziyaret sırasında yürümekte, oturmakta ve kafasını tutmakta güçlük çeken Murat Gök, taburcu olduktan sonra tedavisine Adalet Mahallesi’ndeki Adliye Lojmanları’nda devam etti.