BaÅŸbakanlık'tan Ä°srail açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlıktan İsrail açıklaması
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 22, 2013 17:49

BAŞBAKANLIK Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun özür dilediği, Başbakan Erdoğan’ın da özrü kabul ettiği bildirildi. Açıklamada, "İki başbakan, tazminat/ademi mesuliyet konusunda bir anlaşma yapılması hususunda da mutabık kalmıştır" denildi.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonla görüştüğü belirtildi.

Görüşmede, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili olarak özür dilediği, iki başbakan arasında tazminat konusunda bir anlaşma yapılması konusunda mutabık kalındığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

MAVİ MARMARA'DA ÖLENLERİN YAKINLARI KONUŞTU / WEB TV

"Erdoğan’ın son dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdiği ve Filistin sorununa kalıcı bir çözüm için tüm çabalara desteğini yinelediği ifade edildi.

Haberin Devamı

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün İsrail Başbakanı Sayın Binyamin Netanyahu ile telefonda konuşmuştur.

NETANYAHU ERDOÄžAN'I BURADAN ARADI

Sayın Başbakanımız, Sayın Netanyahu’ya, Türk ve Yahudi halkları arasındaki ortak tarihe dayanan ve yüzyıllardır süregelen güçlü dostluk bağlarına ve işbirliğine değer verdiğini söylemiştir. Bölgenin barış ve istikrarı için hayati stratejik öneme sahip olarak gördüğü ilişkilerin son dönemde bozulmuş olmasının üzüntü verici olduğunu ifade etmiştir. Türkiye’nin, İsrail-Filistin ihtilafına iki devletli vizyon temelinde adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm bulunmasına yönelik uluslararası ve bölgesel tüm çabalara desteğini yinelemiştir.

/images/100/0x0/55eaae8ef018fbb8f88ffafc

Sayın Netanyahu, İsrail tarafından hadiseyle ilgili olarak yürütülen ve bir dizi operasyonel hatanın yapıldığına işaret eden soruşturma ışığında, can kaybına veya yaralanmaya yol açan her türlü hatadan dolayı İsrail adına Türk halkından özür dilemiş; Sayın Başbakanımız da söz konusu özrü Türk halkı adına kabul etmiştir.

İki başbakan, tazminat/?demi mesuliyet konusunda bir anlaşma yapılması hususunda da mutabık kalmıştır.

Haberin Devamı

Sayın Netanyahu ayrıca, İsrail’in, sivil halkın kullanacağı malların Gazze d?hil Filistin topraklarına girişine ilişkin kısıtlamaları esas itibariyle kaldırdığını ve sük?net devam ettiği müddetçe bu durumun da devam edeceğini ifade etmiştir.

İki lider, Filistin topraklarındaki insani durumun iyileştirilmesi için birlikte çalışmak konusunda mutabık kalmıştır."

BAŞBAKANLIK'TAN YAPILAN AÇIKLAMANIN TAM METNİ

Â

Başbakanlıktan İsrail açıklaması
Görüşmedeki ilginç ayrıntı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun telefon görüşmesindeki ilginç ayrıntı sadece hürriyet.com.tr’de. Obama birara telefonu alarak Erdoğan ile konuştu.
Detayı için tıklayınız

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!