Karadayı Meclis'te neler söylemişti

Güncelleme Tarihi:

Karadayı Mecliste neler söylemişti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2013 10:27

Savcının ifadesi için polis marifetiyle gözaltına aldırdığı eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı kısa bir süre önce TBMM'de kurulan Darbeleri Araştırma Komisyonu'na gelerek 28 Şubat'la ilgili bilgi vermişti.

Haberin Devamı

Eski Genelkurmay Başkanı Karadayı, Meclis'te, "Ben istiyorum ki bazı şeyler, gerçekler ortaya çıksın ve Türkiye'deki demokratik, laik, sosyal hukuk devleti dediğimiz devlet düzeninde bir sıkıntı olmasın. Bazı konuları, yani 28 Şubat nedir ne değildir, onun hakkında kısa anahatlarıyla sizi yormadan bazı hususları arzetmek istiyorum. Şimdi aradan 15 yıl geçti, yaşımız 80'i geçti. Aklımızda kalanları anlatmaya çalışacağım." diyerek sözlerine başladı.

Soru cevaplarla süren açıklama sırasında şöyle ilginç bir diyalog gerçekleşmişti:

İSMAİL HAKKI KARADAYI - Sonra, tam o sırada, maalesef, büyük bir şansızlık olarak tankların oradan geçmiş olması.
BAŞKAN – Niye maalesef Paşam?
İSMAİL HAKKI KARADAYI – Bu tesadüftü yani bazı şeyler ters zamanda ters iş, ters rastlantı. Ters zamanda ters rastlantı. Şimdi orada Sincan olayları oluyor, şunlar oluyor, bunlar oluyor, bir de tanklar oradan geçiyor. Tabii, kamuoyu o zaman ne yaptı, bazı yanlılar? Darbe söylentileri ortaya çıktı. “Darbe olacak, tanklar yürüdü.”
Şimdi aslında, bu tankların yürüyüşünden benim haberim yoktu. Sayın Cumhurbaşkanına da bunu söylemiştim. “Nedir bu?” dedim. Sonra öğrendim ki tanklar oradan geçer ve Askerî Havaalanı var ya, oranın NATO’yla irtibatı olurmuş, o zaman zaman oraya gider eğitim yaparlarmış. Bu, iki yoldan gidermiş, yolun bir tanesi işte, kısa, uzun, onları anlattılar, geçmiş bir şey ve tanklar o gün geç gitmiş. Bana anlatılanı söylüyorum. Çünkü tanklardan bir tanesi arıza yapmış.

İŞTE KARADAYI'NIN TBMM'DEKİ AÇIKLAMALARININ TAM METNİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!