Müftüden Candan Erçetin sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Müftüden Candan Erçetin sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2012 12:22

Maya takvimine göre bugün kopacağı iddia edilen ‘kıyamet’te kurtulacak sayılı yerlerden olduğu söylenen Şirince'de nefesler tutuldu. Selçuk Müftüsü İsmail Saltu, cuma hutbesinde Candan Erçetin'in şarkısından örnek verip ''Bir gerçek var bu hayatta o da ölüm. Şarkının sözünde de olduğu gibi ölümden başka her şey yalan'' dedi. Bu arada Şirince'de Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen gruplar da protesto gösterisi yapıyor.

Haberin Devamı

Köyün hocası 4 gündür yok

Şirince imamı Serhan Özvardar hafta başından bu yana köyde değil. Görüş almak isteyen gazeteciler elleri boş dönüyor. Özvardar yerine müezzin namaz kıldırıp, ezan okuyor. Selçuk Müftüsü İsmail Saltu, Özvardar’ın bir cenazesi olduğu için köyde bulunmadığını tahmin ettiğini söyledi.

Cuma hutbesini Selçuk Müftüsü İsmail Saltu verdi. Hayatın ölümlü olduğuyla ilgili uzun uzun konuşan Saltu, hutbesinde şunları söyledi:
''Bir gerçek var bu hayatta o da ölüm. Şarkının sözünde de olduğu gibi ölümden başka her şey yalan. Her gün tüm insanların ömründen bir yaprak düşüyor. Herkes hayatın sonuna doğru yol alıyor. Ömrü sonlu olan yalnızca insanlar değil dünya ve onun içinde yer alan sistemlerin de sonu var. İnsan gibi onların da bir ömrü var. İşte şimdi asıl konumuza geliyoruz. Onların ömrü de bir gün bitecek. Her şey yerle bir olacak. Bir gün gelecek kainatın ömrü de sonlanacak. Kainatın bu son olayına kıyamet diyoruz. Ve bu kıyametin ne zaman olacağına sadece Allah katı bilir.''

Haberin Devamı

YABANCI AJANSLAR DA ŞİRİNCE'DEN CANLI YAYIN YAPIYOR / FOTO GALERİ

KEFENLİ PROTESTO

Köyün girişi tam bir panayır yerini andırıyor. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gruplar da pankart açıp gösteri yapıyor. Bunlardan yatağan Maden-İş Sendikası ile İl Jandarma arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Dikkat çeken görüntülerden biri de EN Kulüp Çevre Gönüllüleri.  Onlar da para kazanma hırsıyla doğayı düşüncesizle kirletenleri cepli kefen ile protesto ediyor.

ŞİRİNCE'DE KIYAMET GÜNÜNDE PROTESTO DA VAR / Foto Galeri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!