İptal kıyameti

Güncelleme Tarihi:

İptal kıyameti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2012 00:00

İşletme sahipleri, izdiham korkusuyla kaparosunu yakıp rezervasyonunu ileri tarihe erteleyenlerin sayısının arttığını söylüyor. Geleceği ya da geldiği söylenen hiçbir ünlü de şu ana kadar ortaya çıkmadı. Sevan Nişanyan da düzenlemeyi planladığı büyük partiden vazgeçti.

Haberin Devamı

İZMİR’in Selçuk ilçesinin Şirince köyünde 21 Aralık’a saatler kala rezervasyon iptalleri konuşuluyor. İşletme sahipleri, izdiham korkusuyla kaparosunu yakıp, rezervasyonunu ileri tarihe erteleyenlerin sayısının arttığını söylüyor. Geleceği ya da geldiği söylenen hiçbir ünlü de şu ana kadar ortaya çıkmadı. Sağanak yağmur da Şirince sokaklarını etkisi altına alınca yabancı ve yerli gazeteciler köyün sokaklarındaki en kalabalık görüntüyü oluşturuyor. Şirince’nin 21 Aralık’ta kurtulacak

İptal kıyameti
ŞİRİNCE TİŞÖRTLERİ
Maya takvimine göre 21 Aralık’ta Marduk gezegeninin dünyaya çarpmasıyla yaşanacağı rivayet edilen kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan İzmir’in Selçuk İlçesi’nin Şirince Köyü’nde heyecan giderek artıyor. O güne özel şarkı, şarap, lokum, parfüm, tişörtlerin yapıldığı köy, uluslararası haber kanalları ve ajanslarının çalışanlarının akınına uğradı. Şarapevindeki dilek ağacına son günlerde kıyametle ilgili dilekler asılmaya başlandı. Dileklerde, ‘Kıyamet koparsa Polat Alemdar yaralı kurtulur’, ‘Kıyamet koparsa kadınlar yüzünden kopar’, ‘Keşke her gün kıyamet olsa’ gibi yazılar dikkat çekti.
Turaç TOP / DHA
tek yer olacağı ile ilgili söylentilerin nereden çıktığı da asıl merak konusu. Uzaktan bakınca M harfini andıran Maden Dağı’na İsa’nın gemiyle ineceği inancının Meryem Ana’nın mezarının Şirince’de olma ihtimali arasında bağlantı kuranlar bile var. Adı neredeyse Şirince ile bütünleşmiş Sevan Nişanyan da düzenlemeyi planladığı büyük partiden vazgeçti. İki bin kişiyi bir çadırda buluşturup hiçbir ücret almadan şarap partisi düzenleyeceğini açıklayan Nişanyan, böyle bir sorumluluk almaktan vazgeçtiğini belirterek, “Binlerce kişinin sorumluluğunu alamam bir şey olsa vebalini taşıyamam diye vazgeçtim” dedi. Şirince’de tarihi iki kilise bulunuyor. Köyün hemen yakınında bulunan Bülbül Dağı’ndaki Meryem Ana Evi Kilise’si cemaati bu tür söylentileri akılları karıştırdığından yakınıyor. Meryem Ana Kilisesi’nde bir dönem rahiplik yapmış olan ve ismini vermek istemeyen bir cemaat üyesi şu bilgileri veriyor; “Hıristiyanlık’ta kıyamet günü yargılaması Mesih’in görkemli gelişi sırasında olacaktır. Bunun olacağı günü ve saati yalnızca Tanrı biliyor, ne zaman olacağına da o karar verecektir. Oğlu Mesih İsa aracılığıyla bütün tarih üzerinde son sözünü söyleyecektir. Dolayısıyla da 21 Aralık 2012 Maya takvimi kehanetleri ile ilgili Hıristiyanlar (sadece rahipler değil) dünyanın sonunun geleceği hakkında herhangi bir şey söyleyemezler.”

Haberin Devamı

Meksika ve Şirince’de gezegenler hizalanacak

Haberin Devamı

AVUSTURYALI seramik sanatçısı Brigitta Edler ve ressam Kurt Kopta uzun yıllar önce Şirince’nin arka tarafında bir dağ köyü olan Sultaniye’ye yerleşmişler. Yörük kültürünü devam ettiren ve bir köylü gibi, yerlisinin terk ettiği Sultaniye’de yaşayan Avusturyalı çift de olup bitenlere gülüyor. Dr. Neşe Erdinç ile 2013 Ay Takvimi “Ay’ın bize bakan yüzü” kitabını hazırlayan Edler, “Yeni bir gezegenin ortaya çıkacağı ve 21 Aralık’ta da Meksika ile Şelçuk bölgesinde gezegenlerin aynı hizada olacağını anlatıyorlar. Kıyamet değil ama astrologlar da enerji geçişi ile ilgili düşünceye inanıyorlar” diyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!