Eski Dereyolu Köprüsü 21 Aralık'ta yıkılacak

Güncelleme Tarihi:

Eski Dereyolu Köprüsü 21 Aralıkta yıkılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2012 13:48

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsünün yıkımına 21 Aralık 2012 Cuma gecesi 24.00’da başlanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Çalışmaların yaklaşık 1 ay süreceği belirtilen açıklamada Talatpaşa (Dereboyu) Köprüsü'nün yıkımı müteakip yeniden inşa edileceği belirtildi.

İBB'den yapılan açıklamada şu uyarılar yer aldı:

-Yıkım ile ilgili çalışmalara, 21 Aralık 2012 Cuma gecesi saat 24.00’da (Cumayı Cumartesi’ye bağlayan gece) iskele kurularak başlanıyor.
-Yıkım çalışmaları 22 Ocak 2013 tarihine kadar devam edecek.
-Trafiği etkilememesi için, çalışmalar gece 00.00 ile 06.00 saatleri arasında yapılacak,
-D-100 Karayolunun bu kesiminde araç geçişleri, gece şeritler daraltılarak ve kontrollü olarak verilecektir.
-Gündüz saatlerinde trafik, normal kendi güzergahında akacaktır.
-Çalışmalar sırasında araçların Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsüne alternatif olarak; D-100 Okmeydanı’ndaki Keskingil Caddesi Altgeçidini ve D-100 Çağlayan’daki Gürsel Mahallesi Altgeçidini kullanmaları gerekmektedir.
-Yapılan çalışma ile; Kağıthane-Talatpaşa Mahallesi ile Şişli-Kaptanpaşa Mahallesi arasında yaya ve araç erişimini sağlayan Dereyolu  (Talatpaşa) Köprüsü’nün ayaklarının, yolu daraltması sebebiyle D-100 üzerinde 3 şeride düşen yolun, 4 şeride çıkartılabilmesi için Talatpaşa Köprüsü yıkılarak yeniden inşa edilecek.
-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, PERPA binası önündeki, Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsü’nün yıkılarak yeniden inşa edilmesi sırasında, Metrobüs istasyonlarına yaya erişimimin aksamaması için de, Kağıthane-Talatpaşa Mahallesi ile Şişli-Kaptanpaşa Mahallesi arasında geçici yaya üst geçidi inşa etti.
-Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsü'nün yenilenmesi ile bu noktada D-100 üç (3) şeritten, dört (4) şeride çıkarken, yaya erişimleri de yeniden düzenlenerek yaya yolu genişlikleri artırılacak ve özürlülere de uygun hale getirilecektir.
-Yaklaşık 1 ay sürecek olan eski araç üstgeçidinin yıkımını müteakip, hemen yeni köprünün yapımına başlanacaktır.

 

METROBÜS DURAĞI ŞOKU
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!