'Nasıl geçinecek bu kadın'

Güncelleme Tarihi:

Nasıl geçinecek bu kadın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2012 00:00

30 yıllık evlilikten sonra aldatma sebebiyle boşanan kadın Yargıtay'dan ev emeği için bin TL tazminat istedi. Yargıtay, "ev emeği maddi katkı sağlamaz" diyerek tazminat talebini reddetti. Ayşe Aral bu kararı hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi:

Haberin Devamı

Hem eşlerini çalıştırmıyorlar kadın ayakları üzerinde duramıyor. Sonra da bu klasik aldatılmalar yaşanıyor. Orada da kadın hakkı yok sayılıyor. Adamın burada evini bile vermesi gerekir, eğer ki aldatma kanıtlandıysa. En kötü şeyde kanunlar sürekli değişiyor. Ben mesela 90 yılında evlendim hala mal paylaşımı için sürünüyorum. Çünkü evlendiğimde mal paylaşımı yoktu.

“YUVASINI YIKAN KADINA DA TAZMİNAT DAVASI AÇSIN”

Kanunlar o kadar anormal ki. Ben 6 senedir mahkemede sürünüyorum. Daha bitmedi ve 3 yıl daha devam edebilir diyorlar. Kadının kesinlikle tazminat alması lazım. Ben kadının yerinde olsam kadını bulup ona da dava açarım. Yuvası o kadın tarafından yıkıldığı için o kadına bile tazminat davası açma hakkı var.

“NASIL GEÇİNECEK BU KADIN DEVLET BAKANIMIZDAN YANIT BEKLİYORUZ”

Haberin Devamı

Bir de bu kadın şimdi nasıl geçinecek. 30 sene sonra bu kadın nerede ev tutacak, merdiven mi silecek, birilerinin evinde hizmetçilik mi yapacak. 18 bin lira dediğin para bir insana bir sene yetmez. Bir ömür için bu para çok küçük bir meblağ. Bu kadın nasıl geçinecek. Cevap versinler bakalım Aileden sorumlu devlet bakanına da soralım. Biz de onlardan cevap bekliyoruz.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!