Okul aile birlikleri için yeni düzenleme

Güncelleme Tarihi:

Okul aile birlikleri için yeni düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2012 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı, müdür ve velilerin bir araya gelerek, kantin, otopark ihaleleri ve eğitim giderleri adı altında velilerden para topladığı okul aile birliklerine yeni düzen getiriyor.

Haberin Devamı

Müdürlere artık okul aile birliklerinde yönetici değil denetici görevi verilirken, okulda öğrencisi olmayanların okul aile birliklerinde görev alması da yasaklandı. Bakanlık, okullarda yapılan ve tartışmalara neden olan kantin ve otopark ihalelerini okul aile birliklerinin elinden aldı, doğalgaz-elektrik faturası gibi bahanelerle velilerin bağışa zorlanmalarını da yasakladı. Bu kararlarla, okul bahçeleri otopark olarak işletilmeyecek, halı sahaları işletmelere kiralanmayacak. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul aile birliklerinin, bazı okul yöneticileri ve vekil veli adı altında bir takım kişilerin bir araya gelerek, organize iş yaptıkları merkezlere dönüştüğünü tespit ettiklerini söyledi. Dinçer, yeni düzenlemeyle okulda öğrencisi olmadan, vekaleten velilik adıyla okul aile birliğinde dışarıdan yöneticilik sistemini kaldırdıklarını bildirdi. Dinçer’in açıklamalarına göre, bir veli, okulda öğrencisi eğitim almak şartıyla, en fazla 4 yıl okul aile birliğinde yönetici olabilecek. Ayrıca okul müdürleri, bu işlere bulaşmamaları için, okul aile birliğinin yönetiminden değil denetiminden sorumlu tutulacaklar.

Haberin Devamı

Biz yeterli parayı gönderiyoruz
Kantin ihalelerinin de okul aile birliklerinin elinden alınarak, il özel idaresi tarafından merkezi ihaleyle yapıldığını açıklayan Dinçer, “Biz Türkiye’deki tüm okullarımızın doğalgaz ve elektrik faturaları için yeterli bütçeyi gönderiyoruz. Ne okul yönetiminin ne de okul aile birliğinin bu bahanelerle bağışa zorlamasına izin vermeyin” dedi. Dinçer, tüm bu düzenlemelerin, çocuğunu devlet okuluna gönderen ailelerin imkanlarını zorlayarak okul için ekstra ödeme yapmasının önüne geçmek amacıyla yapıldığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!