'800 kişiyi mahkemeye verdim'

Güncelleme Tarihi:

800 kişiyi mahkemeye verdim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2012 17:37

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisine Twitter'da hakaret eden kişilere ulaşarak 800 kişiyle mahkemelik olduğunu açıkladı.

Twitter hesabında, “Hakaret etmeden her suali sorabilirsiniz. Ama hiç kimsenin birbirine hakaret etmeye hakkı yoktur” yazısı bulunduğunu aktaran Gökçek, “Twitter'da bir ilki yaptım. Twitter'da hakaret eden kişilere ulaşarak mahkemeye verdim. Şu an aşağı yukarı 700-800 kişi mahkemelik. Birçok kişi, nasıl olsa Twitter'dan sonuç çıkmaz, özellikle Twitter'dan IP numaraları istendiğinde verilmez diye düşünüyor. Kendi metotlarımızla bu işi büyük oranda aştık. Adresleri de bulmaya başladık. Bu noktada birçok kişiyi hakim karşısına çıkarmayı başardık” diye konuştu.

Gökçek, birçok konuda vatandaşlara dertlerini anlatmakta sıkıntı çektiklerine işaret ederek, vatandaşların sorunlarını kendilerine iletmesinden daha doğal bir şey olmadığını, vatandaşların sorunlarının Twitter yoluyla çözülmesinin rahatlık olduğunu kaydetti.

Twitter üzerinden kitap dağıttıklarını ve “Twitter yemekleri” düzenlediklerini aktaran Gökçek, “16 Twitter yemeği düzenledik. Yemeğe, 50 ile 150 arasında arkadaşımız katıldı. Katılanların yaş aralığı 20-30 arasında. Yemeğe benim gibi düşünenler de düşünmeyenler de geldi. 16 toplantının hepsinde insanlar beni tanıdıkları için mutlu bir şekilde ayrıldı. Bu da beni mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Gökçek, 120 takipçisine Ankara'yı gezdirdiğini dile getirerek, yurt genelinde pek çok vatandaşa Twitter üzerinden yardım ettiklerini söyledi.

ABD'nin önde gelen internet ve teknoloji kuruluşlarından Internet Marketing Association'ın kendisini “Dünyada Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı” seçtiğini aktaran Gökçek, Twitter'daki anılarını kitaplaştırmak istediğini belirtti.

Melih Gökçek, “Siyasette herkes birbirini eleştirecek, iğneleyecek ama bunu medeni kültür içerisinde yapacağız” dedi.

“Sosyal medya, TV ve gazeteleri gölgede bırakmaya başladı”

Konuşmasının ardından katılımcıların soruları yanıtlayan Gökçek, eski medya ile yeni medya karşılaştırmasına ilişkin soru üzerine, sosyal medyanın gazeteleri ve televizyonları gölgede bırakmaya başladığını söyledi. Gökçek, şöyle devam etti: “İnanıyorum ki, 5-10 yıl sonra gazete diye bir müessese kalmayacak. Onları da tabletlerden takip etmeye başlayacağız. O yüzden sosyal medyanın önemi daha da artacak. Twitter'dan beni takip edenlerin rakamına bakıp tirajıma bakıyorum. Şu anda Türkiye'nin dördüncü gazetesiyim. Diyeceksiniz sizden daha çok takipçisi olan kişiler var. Onlar konulara girmeyip tartışmadığı için benim
kategorimde değil, ayrı bir kategoridedir. Kısmet olursa 2-3 ayda Türkiye'nin  üçüncü büyük gazetesi olacağım. Bu da sosyal medya olarak büyük bir avantaj. Siyaset yapanlar, isteseler de istemeseler de bundan sonra sosyal medyaya daha fazla önem vermek zorunda kalacak.”

Gökçek, “Sosyal medyayı tek başınıza mı takip ediyorsunuz?” sorusuna, “Zaman zaman danışmanlarımın da dikkatini bir şeyler çekerse bana iletiyorlar. Onun dışında bir şey yok. Tek başımayım” cevabını verdi.

Vatandaşların sorunlarını 140 karakterle nasıl çözdüğü sorulan Gökçek, vatandaşlardan konuyu aldığını ve ilgili kişilere talimat verdiğini anlatarak, bazı sorunların çözümü için de özel görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Gökçek, Twitter'dan cevap vermemesine yönelik eleştirilerle ilgili olarak da yazdığı bir mesaja çok sayıda farklı mesajın geldiğini ifade ederek, “Bunları tek tek cevaplamanız mümkün değil. İsteseniz de istemeseniz de ilk 10'a cevap verirken diğer 90 kişi aşağıya düşüyor. Her seferinde bu şikayet geliyor. Özellikle takipçileri çok olanın bu sorunu var” diye konuştu.

Sosyal medyada çok vakit geçirip geçirmediğinin sorulması üzerine Gökçek, Twitter'a genelde gece saatlerinde girdiğini belirterek, yolda mesaj atabildiğini, boş zamanlarını değerlendirdiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!