Fark yaratan öğretmenler

Güncelleme Tarihi:

Fark yaratan öğretmenler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2012 00:00

24 Kasım Öğretmenler Günü kimi yerde kutlamalara, kimi yerde protestolara sahne oldu. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Başkent Öğretmenevi’nde Olimpiyat Şampiyonu öğretmen Aslı Çakır Alptekin’in de aralarında bulunduğu fark yaratan öğretmenlerin ödül törenine katıldı. Başkentin Sakarya Caddesi’nde ise “Öğretmenler günümüz kutlu değil” pankartları taşıyan ve atamaları yapılmayan öğretmenlerin eylemi vardı.

Haberin Devamı

ANKARA’da ödüllendirilen fark yaratan öğretmenler arasında Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, Muş’ta kendi maaşından her sabah öğrencilerine süt içiren İbrahim
Celayir de vardı. Atama bekleyen öğretmenler ise Sakarya Caddesi’nde eylem yaptı. Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile 81 ilin temsilci öğretmenleri katıldı. Geçen yıl Öğretmenler Günü’nü, Van’da yaşanan depremde hayatını kaybeden öğretmenler nedeniyle buruk kutladıklarını kaydeden Dinçer, “Öğretmenlerimiz, harabeye dönmüş bir şehirde, enkazın kaldırılması ve şehrin hayat bulması
için canla başla çalıştılar. Karavanlarda, çadırlarda kalıp öğrencilerini terk etmediler. Öğretmenlik, anne, baba olmak gibi, sevgi olmadan yapılamayacak bir
meslek” dedi. Fark yaratan öğretmenler arasında bulunan Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, “Bugün olimpiyat madalyası almış kadar heyecanlandım. Öğretmenliğimin ilk yılı. Kendim gibi öğrenciler yetiştirmek istiyorum.
Öğretmenlik, özel, fedakarlık gerektiren anlamlı bir meslek. Bu meslekte olduğum için onur ve gurur duyuyorum” dedi. Muş’tan gelen İbrahim Celayir de,  “Zorunlu hizmet değil, gönüllü olarak 5 yıldır Muş’ta kırsal bir bölgede öğretmenlik yapıyorum. Çoğu öğrencim sabah kahvaltı yapmadan okula geliyor. Sınıfta sobamız yanıyordu, bizde üzerine kazan koyup her gün süt kaynatıp öğrencilerimize dağıttık. Kakaolu süt dağıttık” diye gözleri dolarak öğrencilerini anlattı.

Haberin Devamı

ŞAFAK’I UNUTMADILAR

Ataması yapılmayan öğretmen adaylarından bir grup ise Ankara’nın Sakarya Caddesi’nde eylem yaptı. Öğretmen adayları, “Öğretmenler günümüz kutlu değil”, “Son arzum atanmak” pankartı açıp, sloganlar attılar. Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) adına konuşan Murat Özbey, ”Bizler Öğretmenler Günü’nü kutlamıyoruz. Bugünü AKP hükümetine karşı birlik ve mücadele günü ilan ediyoruz” dedi. Öğretmen adayları geçen yıl atama beklerken kanserden ölen Şafak Bay’ın da fotoğrafının bulunduğu pankartı yere serip üzerine karanfiller atıp, diplomalarını bıraktılar.

Haberin Devamı

ŞEMDİNLİ FEDAKÂRLARI

Terör olaylarının sıklıkla yaşandığı Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde 3 yıldır görev yapan öğretmen çift, gösterdikleri özveri ile halkın takdirini topluyor. İlçe merkezine 65 kilometre uzaklıktaki Irak sınırında bulunan Derecik beldesinde öğretmenlik yapan matematik öğretmeni Ali Takır ile edebiyat öğretmeni olan eşi Özlem Takır, bölgede yaşanan terör olaylarına ve yaşadıkları zorluklara rağmen öğrencilerinin eğitimlerinden geri kalmaması için mücadele ediyor. Yaşanan olaylar nedeniyle kimsenin gelmek istemediği, atananların ise istifa ettiği beldede görev yapmanın gururunu yaşayan Takır çifti, 3 yıldır görev yaptıkları İMKB Lisesi’nde gösterdikleri özveri ile hem öğrencilerin hem de yöre halkının sevgisini kazandı. Özlem Takır, Hakkâri’ye ilk atandığında 3 gün boyunca ağladığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Atandığımda bilgisayar ekranına ‘acaba yanlış mı baktım?’ diye bir kez daha baktım. Çünkü Hakkâri denince zaten insan buz kesiyor. Atandığıma sevineceğim yerde 3 gün boyunca ağladım. ‘Hayırlı olsun’ diyenlere hiçbir şey diyemedim, ağlamaktan cevap bile veremedim. Sonra buraya geldim. Sonuçta burası da bizim vatan toprağımız. Buralara da gelmek zorundayız. İyi ki buraya gelmişiz, çünkü televizyonlarda izlediklerimizden öte, burada daha farklı bir hayat olduğunu gördük. Burada çatışmalar oluyor, ama bu bizi yıldırmıyor ve öğretmenlere bölge insanının çok büyük değer verdiğine şahit oluyoruz. Bu da bizi daha fazla kamçılıyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!