Güncelleme Tarihi:
Özdamar, dikkat edilmesi gerekenleri şöyle açıkladı:
* Kesime gidecek hayvanların kesim öncesi muayeneleri ihmal edilmeden titizlikle yapılmalıdır.
* Kesim işlemi mutlaka bu iş için özel olarak tasarlanmış ve hijyen altyapı ve gereksinimlerinin tam olarak mevcut bulunduğu alanlarda, bu konuda tecrübeli kişilerce yapılması gerekli bir faaliyettir.
* Kurban kesecek kasap akli melekeleri yerinde ve hayvan kesiminin gerektirdiği koşulları tam olarak anlamış yetişkin bir Müslüman olmalıdır.
* Kurban kesecek kasabın helal kesim sertifikası bulunması tercih edilmelidir.
* Kesim yeri sadece helal kesim amacı ile kullanılıyor olmalıdır.
* Kurbanı kesecek bıçak keskin ve çelikten olmalıdır. Kesim bıçakları, yüzüm bıçakları, tırnak-paça bıçağı, dilimleme bıçağı gibi ayrı bıçaklar kullanılmalıdır.
* Hayvana yönelik her türlü sersemletme ve beyin darbesi kurbanı haram kılar.
* Hayvan kesimi esnasında kasap besmele çekmeli ve Allah’ın adından başka bir isim anmamalıdır.