En çok alkış Hamas liderine

Güncelleme Tarihi:

En çok alkış Hamas liderine
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 13:07

AK Parti kongresine katılan yabancı liderler arasında en çok alkışı Hamas Lideri Halid Meşal aldı.

Haberin Devamı

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun 22 Mayıs 2010 tarihinde genel başkan seçildiği kurultaydan sonra da devam eden kurultay maratonları ile AK Parti’nin dünkü büyük kongresini karşılaştırdığımızda “heyecan” açısından farklılıklardan bahsetmek mümkün.

CHP’deki heyecan yok
Bir sosyal demokrat partide doğası gereği liderlik yarışı veya liderin karşısına aday çıkma veya çıkarma, listeler yarışı, geçmişteki güçlü sekreterlik kadar olmasa da ikinci adam olma yarışı hep yaşanır. Bu tür bir heyecan ve yarışı dünkü AK Parti kongresinde zaten kimse beklemiyordu. AK Partililerin göz yaşı içeren heyecanı daha çok, bundan sonra Çankaya Köşkü’ne çıksa da çıkmasa da, başkan olsa da olmasa da, “ebedi lider” olarak gördükleri Başbakan Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiirlere odaklıydı.

Haberin Devamı



Kırmızı halılı özel platform

CHP kurultaylarında genel başkanın girişi her zaman büyük bir dalgalanmaya neden olur. Genel başkana dokunabilmek için delegeler birbirleriyle yarışır, insanlar ezilme tehlikesi atlatır. Erdoğan’ın salona girişinde böyle bir olay, hem önceden alınan önlemler, hem de muhafazakar tabanın dünya görüşünden kaynaklanan nizam ve sadakatinden yaşanmadı. Zaten Erdoğan ve eşi Emine Hanım’ın birlikte yürüyüş yapmaları için kırmızı halı döşeli bir platform hazırlanmıştı. Erdoğan ve eşi, bu platformun korkuluklarına önceden yerleştirilmiş kırmızı karanfilleri delege ve konuklara atarken, Başbakan kimi zaman elle teması da gözardı etmedi.

Yazılı basın nereye olursa

CHP kurultaylarında bir fark da, görsel ve yazılı basının delege ve konuklarla temas halinde olmasına imkan tanınmamasıydı. AK Parti, daha çok görsel basına yer ayırmıştı. Yazılı basın için ise herhangi bir düzenleme yoktu. Yazılı basında çalışanlar televizyonlar için kurulmuş platformların arkasında buldukları koltuklara oturmak zorunda kaldı. Cumhuriyet, Sözcü, Yeniçağ, Aydınlık, Birgün gibi gazetelere ambargo konulması, kongre kadar basın mensuplarının kendi aralarında konuştuğu bir diğer konuydu. CHP bu ambargoyu kınadığını göstermek için Kongre’ye temsilci göndermedi.

En fazla alkış Meşal’e

Kongre’ye katılan yabancı konuk açısından AK Parti Kongresi, CHP kurultaylarına göre açık ara öndeydi. MHP de, Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani Kongre’ye katıldığı için temsilci göndermedi. Yabancı konuklar arasında en fazla alkışı ise HAMAS lideri Halid Meşal aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!