Şehit Uzman Ahmet Kurak son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Uzman Ahmet Kurak son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 14:37

HAKKARİ’de PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 6 askerden 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak memleketi Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte düzenlenen askeri törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, AK Parti Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, CHP Milletvekili Veli Ağbaba, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik ile çok sayıda askeri yetkili, şehit yakınları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile birlikte yaklaşk 2 bin kişi katıldı.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ AHMET KURAK GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / FOTO GALERİ

Cenaze töreninde şehidin babası Mustafa Kurak, Bakan Yılmaz ve Vali Saran’ın destekleri ile güçlükle ayakta durabilirken, şehidin annesi Meryem Kurak’ın da cenaze töreni boyunca çok üzgün olduğu görüldü. Binlerce Malatyalı’nın katıldığı cenaze töreninde şehidin öz geçmişinin okunması ardından cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu tören mangasının omuzlarında top arabasına konuldu.

Askeri bando eşliğinde bekar olan şehidin cenazesi, kalabalıkla birlikte şehitliğe götürüldü. Bu sırada tekbir getirildi. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın son yolculuğuna uğurlanmasının ardından Türk Bayrağı ve şehidin fotoğrafı Bakan Yılmaz tarafından baba Mustafa Kurak’a teslim edildi.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı cenazene törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel de çelenk gönderdi.

Haberin Devamı

BAKAN YILMAZ: BİRİLERİ BU TOPLUMA KAN, GÖZYAŞI GETİRİYOR

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatyalı şehit uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın cenaze töreninden sonra, "Bu ülke için büyük fedekarlık yapan bütün şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum" dedi. Birilerinin bu topluma Kan, gözyaşı, çatışma ve kavga getirdiğini belirten Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu toplumun gelişmesini engellemeye gayret ediyorlar. Ama biz bunlara bakmadan sabır, kararlılıkla terörle mücadele ederken, bir taraftan da ülkemizin gelişmesi için kalkınması için refahı özgürlüğü için mücadele etmeye devam ediyoruz. Birileri sorun çıkaracak ama biz sorun çözeceğiz. Milletimizin başı sağ olsun."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!