21 yıllık dosyada cinayet şüphesi

Güncelleme Tarihi:

21 yıllık dosyada cinayet şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2024 07:00

POLİS memuru Ferhat Özdinç, mesleğinin yedinci yılında 31 yaşındayken Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nde asayiş biriminde çalışıyordu.

Haberin Devamı

Evliliğinden 2 erkek çocukları olmuştu ancak eşiyle şiddetli geçimsizlik yaşıyordu. Alınan boşanma kararının ardından eşi iki çocuğunu yanına alarak evden ayrıldı. Bu ayrılıktan bir süre sonra da 4 Ağustos 2003 günü Ferhat Özdinç ortadan kayboldu. O dönem bulunması için araştırma yürütülse de bir sonuç alınamadı ve dosya kapandı.

ŞÜPHELER OLUŞTU

Tunceli polisi, Ferhat Özdinç’in kapanan dosyasını kaybolmasından 21 yıl sonra yeniden raftan indirerek yoğun bir araştırma başlattı. Geçen yıl ağustos ayında bir tanığın ifadesi alındı. Tanığın verdiği bilgiler ışığında bazı yeni bilgilere ulaşıldı. Ferhat Özdinç’in bir cinayete kurban gitmiş olabileceğine yönelik şüpheler oluştu. Bu şüpheler üzerine polis ekipleri, Ferhat Özdinç’in o dönem birlikte görev yaptığı bazı meslektaşlarının da arasında bulunduğu kişilerin ifadesini aldı. Ferhat Özdinç’in cep telefonu görüşmeleri ve mail kayıtları yeniden incelemeye alındı. Dosyanın yeniden açılması Ferhat Özdinç’in acılı ailesi için de büyük umut oldu.

Haberin Devamı

‘BİR MEZARI OLSUN’

Ferhat Özdinç’in kardeşi Mehmet Özdinç, ağabeyinin kaybolmasıyla ilgili bilgisi olanların anlatmasını istedi. Acılı anne Leman Özdinç ise “Kaybolmadan bir gün önce arayarak ‘Hakkını helal et. Başım belada’ dedi. En azından oğlumun bir mezarı olsun istiyoruz” dedi. 

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!