Ä°stanbul bugün 'kâbus gördü'

Güncelleme Tarihi:

İstanbul bugün kâbus gördü
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 18, 2012 00:13

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü bakıma alınmasıyla, bu sabahtan itibaren İstanbullular için trafik kabusu başladı. Kendi arabasıyla yola çıkan sürücüler trafiğin durmasıyla kontak kapattı. Toplu taşımaya akın vatandaşlar ise saatlerce kuyruk bekledi. Öğle saatlerinde FSM Köprüsü’nün yoğunluğu İSTOÇ’a dayandı. Normal şartlarda bu mesafeye 20 dakikada ulaşılırken, öğle saatlerinde süre 140 dakikayı aştı. Saat 16:30'dan itibaren henüz sabah trafiği yoğunluğu dinmeden bu kez akşam kabusu başladı. Yetkililere göre iki alternatif var; deniz yolu ve toplu taşıma araçları. Ancak yoğunluktan kaçıp deniz otobüsüne binmek isteyenler de şok yaşadı. Kabataş ve Bakırköy vapur iskelelerinde arbede yaşandı, Harem'den karşıya geçmek isteyen araçların oluşturduğu kuyruk Ataköy'e kadar vurdu. Saat 22.00 itibariyle trafikteki yoğunluk azalmış gözüküyor.

Haberin Devamı

TRAFÄ°KTE SON DURUM

Arabalı vapuru kullanmak isteyen sürücülere önemli hatırlatma. Arabalı vapur kuyruğu Yenikapı'dan başlıyor.

Avrupa-Anadolu geçişleri:
Boğaziçi Köprüsü Mecidiyeköy'den, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Alibeyköy'den itibaren yoğun.

Anadolu-Avrupa geçişleri:
Boğaziçi Köprüsü açık. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü açık.

Avrupa Yakası E-5'te:
Küçükçekmece-Avcılar yoğun, Haliç girişleri Okmeydanı Haliç ve üzerindeki yollarda yoğun.

Sahil trafiÄŸi:
Dolmabahçe Açık, Beşiktaş, Ortaköy ve Yıldız Köprü Ktalamı istikameti yoğun.




























TRAFÄ°K FELÇ OLDU / WEB TVÂ

Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Haliç Köprüleri’nde bakım, onarım çalışmaları başladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün saat 00.30 sıralarında 2 şeridi trafiğe kapatılırken, Haliç Köprüsü Topkapı istikameti yan yol da saat 05.30 sıralarında trafiğe kapatıldı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası yönünde yapılacak olan asfalt yenileme çalışması öncesinde, Karayolları çalışanları köprü girişine trafik yön levhaları ve dubalar koyarak trafiğin 2 şeridini kapattı. Araçlar köprü girişi ve üzerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kapanan şeritler nedeniyle trafikte kalan vatandaşlar çalışmalara tepki gösterdi. 3 ay devam edecek olan çalışmaların aralıksız 24 saat 3 vardiya şeklinde süreceği ve ilerleyen günlerde de 1 şeridin daha kapatılabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Ä°SMET BERKAN: TEM DÃœNYANIN EN BÃœYÃœK OTOPARKI OLDU

 

/images/100/0x0/55ea8d35f018fbb8f8876495

VALİ MUTLU: ÖZÜR DİLİYORUZ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde başlatılan çalışmaların neden olduğu trafik yoğunluğu için İstanbullular’dan özür diledi.

TRAFİK ÇİLESİ BAŞLADI / FOTO GALERİ

HALİÇ KÖPRÜSÜ TOPKAPI YÖNÜ YAN YOL DA TRAFİĞE KAPATILDI

Haliç köprüsündeki bakım onarım çalışmaları kapsamında Topkapı istikameti yan yol kapatıldı. Görevliler köprü giriş ve bağlantı yollarına trafik yön levhaları ve dubalar koyarak kapattı. 20 gün süreyle trafiğe kapalı kalacak şeritte çalışmaların 24 saat 3 vardiya şeklinde devam edecek. Haliç Köprüsü’nde ise 5 aşamalı olarak yapılacak mastik asfalt üst yapı yenileme çalışmalarında, ana köprüde çalışılırken, ilave köprüler ile alternatif yollardan, ilave köprülerde çalışılırken ise ana köprü ile alternatif yollardan trafik akışı sağlanacak. Çalışmalar süresince metrobüs hattı sürekli açık tutulacak. Çalışmaların 15 günde bitirilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

 

OTOBÃœS DURAÄžI KULLANILAMAZ DURUMA GELDÄ°

Yan yolun tarfiğe kapatılması nedeniyle bu yol üzerinde bulunan Ayvansaray otobüs durağı da kullanılamaz duruma geldi. Durağın faal olmaması üzerine vatandaşlar otobüse binmek için araçların seyir halinde bulunuduğu otoyola çıkmayı tercih etti. Zor şartlar altında bariyerleri aşarak otoyola geçen vatandaşlar burada otobüslere binmeye başladı. Ancak otobüslerin yolcu almak için durması trafiğin akışını da tehlikeli hale getirdi.

VAPURLAR ÇALIŞAMAZ DURUMDA

Trafikten kaçıp vapurla evlerine gitmek isteyen İstanbullular neredeyse daha beter bir manzarayla karşılaştı. Kabataş iskelesinde son 2 saattir aşırı yığılmadan dolayı kriz yaşanıyor. İDO yetkilileri 19.00'da vapur batar diyerek ayaktaki yolcuları indirmeye çalıştı. Ancak yolcular buna karşı çıkınca arbede yaşandı.

Haberin Devamı

Bakırköy Deniz otobüsünde ise turnikeler kapandı. Yolcular içeriye 2 ya da 3 kişi olarak alınıyor. Geri kalanlar ise iskelenin dışında gergin bekleyişlerini sürdürüyor.

Yetkililer, deniz otobüslerinin kapasilerinin dışında yolcu alamayacağını söylüyor, vatandaşlar ise yeterli ek sefer yapılmadığı için isyan ediyor.



FATÄ°H SULTAN MEHMET KÖPRÃœSÃœ'NDE ÇALIÅžMALAR BAÅžLADI / WEB TV Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!