Heybeliada'nın ardından Kahramanmaraş'ta da orman yangını başladı

Güncelleme Tarihi:

Heybeliadanın ardından Kahramanmaraşta da orman yangını başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2012 15:12

Hafta sonunda İstanbul Heybeliada ve Kahramanmaraş'ta 2 orman yangını çıktı. Heybeliada'daki yangın uzun uğraşlar sonucunda söndürülürken, Kahramanmaraş'taki orman yangını kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş'ın Ahir Dağı Kazmabağları mevkisinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Üç noktada çıkan ve nedeni araştırılan yangında sabotaj ihtimalinin ağır bastığını ifade eden Gediklili, “Yangın büyük çoğunlukla kontrol altına alındı. Bazı yerlerde rüzgarın etkisiyle kısmen devam ediyor. Yoğun duman, rüzgar var. Belirli yerlerde alev sönüyor, tekrar başlıyor. Arkadaşlarımız sahada gayret gösteriyor. Üst bölgelere iş makinelerini gönderemiyoruz. Arazözler eşliğinde hortum sererek müdahale ediliyor. Üç helikopter, belirlenen noktalara, nokta atışı yapıyor. Zannediyorum bir saate kadar yangın söner. Soğutma çalışmaları devam ediyor.”

Haberin Devamı

Gediklili, ilk belirlemelere göre, 10 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü sözlerine ekledi.

KAHRAMANMARAŞ AHİR DAĞI'NDA ORMAN YANGINI /WEB TV

İSTANBULLULARIN GÖZDESİ YANDI

Heybeliada çam limanı mevkiinde çıkan yangına şiddetli rüzgar nedeniyle hızla ilerleyen yangına söndürme helikopterleri ve uçakları ile müdahale edilmişti. Uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları devam ediyor. Heybeliada sakinleri ise hurriyet.com.tr'ye yaşananları anlatıyor.

Yangın tarihi manastırın bahçesine kadar ulaşırken ekiplerin çalışmasıyla manastır yangından etkilenmedi. Manastırın bahçesi alevler nedeniyle zarar gördü. Yangına karadan da itfaiye ve vatandaşlar müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı. Ancak buna rağmen bazı yerlerden alevlerin yükseldiği görüldü.

Bu arada Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu Ruhban Okulu'nun tehlike altında olmadığını söyledi. 

Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 2,5 hektrarlık alanda etkili olan yangının kontrol altına alındığı ifade edildi.

HEYBELİADA'DAKİ YANGIN HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV

"YASAK OLMASINA RAĞMEN PİKNİK YAPIYORLAR"


Heybeliada Prenset Pansiyon işletmecilerinden Nilgün Hanım yaşananları hurriyet.com.tr’ye anlattı. Yangın çıkan alanda yasak olmasına rağmen piknik yapıldığını ve her sene bu ve benzeri tehlikelerle karşılaşıldığını belirtti. Rüzgarın çok olduğunu fakat yangın alanında Poyraz estiğini ve kesin bir bilgi olmasa da bir yanan bir piknik tüpünün yuvarlandığı söylentileri yangına sebebiyet verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

 Adabeach Culb çalışanlarından Volkan Atılgan yangın söndürme çalışmalarını hurriyet.com.tr’ye anlattı. Yangın 15:00 civarında çıktı. Yangının nedeni kaçak piknik ya da sabotaj olabilir, tam olarak bilemiyoruz. Bildiğimiz kadarıyla o bölge mesire alanı değil. 4-5 küçük ve 2 büyük yangın söndürme uçağı müdehale ediyor. Rüzgar güçlü, ekipler zorlanıyor. Bölge boşaltı, yangın söndürme gemisi geldi, denizden de müdahale var. Yangın söndürüldü, ama soğutma çalışmaları devam ediyor.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV 

HEYBELİADA'DA YANGIN / FOTO GALERİ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!