CHP heyeti Esenyurt'ta incelemelerde bulundu

Güncelleme Tarihi:

CHP heyeti Esenyurtta incelemelerde bulundu
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 12, 2012 14:19

Esenyurt'ta bir alışveriş merkezinin inşaatında çalışan işçilerin yatakhane olarak kullandıkları çadırda çıkan yangında 11 işçinin yaşamını yitirmesi ana muhalefet partisini harekete geçirdi.

Haberin Devamı

Aralarında DİSK eski Genel Başkanı, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'nin de bulunduğu heyet facianın yaşandığı yere gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Çelebi, özellikle inşaat şantiyelerinin denetimden uzak olduğunu söyledi. İstanbul'da benzer koşullarda onlarca inşaatta işçilerin çalışmaya devam ettiklerini belirten Çelebi, sorumlulara para cezasından daha ağır bir ceza verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

SOSYAL GÃœVENLÄ°K KURUMU HEYETÄ° DE GELDÄ°

Sosyal Güvenlik Kurumu Ä°stanbul Ä°l Müdürlüğü'nden bir heyette facianın yaÅŸandığı çadırlarda incelemelerde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı MüfettiÅŸinin de yer aldığı heyet, incelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in olay yerine gelmesi beklenirken çalışmanın tamamen durduÄŸu AVM inÅŸaatı da Esenyurt Belediyesine BaÄŸlı Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Ä°nÅŸaatta çalışan işçilerin kendilerine ait olan eÅŸyaları alabilmek için polis kontrolünde inÅŸaat sahasına girebildi.Â

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!