198 hâkim savcı göreve iade

Güncelleme Tarihi:

198 hâkim savcı göreve iade
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 22:42

HSYK 2. Dairesi önceki akşam FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 198 hâkim ve savcının itiraz üzerine yeniden göreve iadesine karar verdi.

Haberin Devamı

Göreve iade edilen isimler arasındaki Sivas Savcısı Yargıçlar Sendikası üyesi Mehmet Turan Denizgöçer ile Sivas Hâkimi eşi Mihriban Denizgöçer dikkat çekti. Mehmet Turan Denizgö­çe­r hakkında Fa­ce­bo­ok’­ta ‘Cum­hur­baş­ka­nı­ Er­do­ğa­n’­ı, Ro­man­ya­’nın dev­rik li­de­ri Ça­vu­şes­ku­’ya ben­zet­ti­ği­’ gerekçesiyle hakaret davası açılmıştı. Eşi Mihriban Denizgöçer ise geçen yıl seçimlerde Adana’da miting alanının Cumhurbaşkanı Erdoğan yerine Vatan Partisi’ne tahsis edilmesi gerektiği kararına imza atmıştı. HSYK yetkilileri, itirazların incelemesine bugün de devam edileceğini açıkladılar.

ERDOĞAN AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 198 hâkim-savcının göreve iade edildiğini dün şöyle açıkladı: “Şu ana kadar örgütle iltisaklı, 3 bin 456 hâkim, savcı ile yüksek yargı organı üyesi meslekten çıkarılmıştır. Meslekten uzaklaştırılan ancak yapılan inceleme neticesinde haklarındaki iddiaların mesnetsiz olduğu anlaşılan 198 hâkim, savcı da görevlerine iade edilmiştir.”

BAKMADAN GEÇME!