Ege Denizi'nde deprem

Güncelleme Tarihi:

Ege Denizinde deprem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2011 10:30

EGE Denizi’nde Midilli Adası’nın güneybatısında saat 10.17’de 5.1, 10:30'da ise 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Artçılar bölgede devam ediyor.

Haberin Devamı

Deprem İzmir’den Çanakkale’ye kadar sahil kesiminde hissedildi. Herhangi bir hasara neden olmayan deprem, kısa süreli heyecan yarattı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 10.17’deki depremin 6 kilometre derinlikte olduğunu belirtip, büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı.

Yabancı deprem siteleri depremin koordinatlarını, İzmir’in kuzeybatısında 84 kilometre uzaklıkta, Midilli Adası’nin güneybatısına 35 kilometre uzaklıkta olarak verdi.

EGE'DE KORKUTAN DEPREM / WEB TV

DİKİLİ’DE HALK SOKAĞA ÇIKTI

Ege Denizi’nde bugün meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği yerlerden biri de İzmir’in Dikili İlçesi oldu. Dikili’de oturanlar ev ve işyerlerinden dışarı çıktı. Panik kısa sürede sona ererken ilçede oturanlar normal hayatlarına döndü. Dikili’de herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmedi.

KARABURUN’DA PANİK YOK

Haberin Devamı

Türkiye’nin depremin olduğu merkeze en yakın yerleşim yeri İzmir’in Karaburun İlçesi’nde Kaymakamı Fatih Aksoy, depremi hissettiklerini, herkesin durumu sakin karşıladığını ve kimsenin paniğe kapılmadığını söyledi. Aksoy, şu ana kadar kendilerine ulaşan herhangi bir hasar olmadığını belirtti.

ÇANAKKALE’DE KISA SÜRELİ PANİK

Çanakkale’de ise depremin ardından kısa süreli bir panik yaşandı. Özellikle yüksek binaların üst katlarında oturanlar, depremi daha çok hissetti. Depremle ilgili olarak şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı bilgisi ulaşmadı.

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINDA / WEB TV

ARTÇILAR OLDU

Bu arada, saat 10.30’da, yine Ege Denizi’nde 5 kilometre derinlikte Richter ölçeğine göre 4.2, saat 10.42’de ise, 3.7 büyüklüğünde depremler kaydedildi. Saat 09.42’de ise, merkez üssü Dikili açıkları olan ve 14,4 kilometre derinlikte meydana gelen 3 büyüklüğünde bir deprem olmuştu.

Ege Denizi'nde ilk depremin ardından büyüklükleri 2.5 ile 3.7 arasında değişen çok sayıda sarsıntı kaydedildi.

VALİ KIRAÇ: CAN VE MAL KAYBI YAŞANMADI

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Denizi'nde meydana gelen deprem nedeniyle İzmir'de can ve mal kaybı yaşanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Vali Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ı ziyareti sırasında, sabah saatlerinde Karaburun ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde meydana gelen depreme değindi.

Büyüklüğü 5.1 olarak ölçülen depremin İzmir merkezi ve ilçelerinde can ve mal kaybına yol açmadığını ifade eden Kıraç, depremin İzmir merkezinde pek hissedilmediğini belirtti.

Kıraç, “Bu vesileyle Van'da meydana gelen depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Van ve Erciş'te meydana gelen depremler sonrası yaklaşık bin 400 vatandaşımızı İzmir ve ilçelerindeki kamu kurumlarına ait misafirhanelerde ağırlıyoruz. Onların eğitim, sağlık gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!