Depremzedelere bir de korsan otobüs darbesi

Güncelleme Tarihi:

Depremzedelere bir de korsan otobüs darbesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2011 14:55

VAN’da 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkıldığı için başka kentlerdeki yakınlarının yanına gitmek isteyen depremzedeler, bu kez de ’korsan otobüs’ darbesi yedi.

Van’da bilet bulamadıkları için Elazığ’a giden ve burada günlerce bekledikten sonra güçlükle buldukları biletle dün akşam saatlerinde İstanbul’a sefer yapacak otobüse binen 49 yolcu, yolda yapılan denetimde evraklarında çok sayıda eksik bulunan otobüs trafik ekiplerince seferden alıkonulunca bir ke daha mağdur oldu. Servis araçlarıyla Kayseri Otogarı’na getirilen ve firmanın yazıhanesi önünde valizleriyle bekleyen yolcular kendilerine başka otobüs tahsis edilmesini istedi. Firma yetkilileri otobüs ve biletlerin korsan olduğunu, kendileriyle ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Aralarında yakınlarının yanına gitmek isteyen depremzedelerin de bulunduğu 49 yolcu, Elazığ’dan İstanbul’a sefer yapan 34 JIC 39 plakalı otobüse bilet aldı. Akşam saatlerinde yola çıkan otobüs, saat 01.00 sıralarında Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi’nde trafik ekibi tarafından durduruldu. Yapılan denetimde otobüsün ’nakliye izin belgesi’ ve ’zorunlu trafik sigortası’ başta olmak üzere bazı belgelerinin olmadığı, ayrıca takoğrafının da bulunmadığı saptanınca seferden alıkonuldu.

YOLCULAR KAYSERÄ° OTOGARI’NA GETÄ°RÄ°LDÄ°Â

Yolcular ise servis araçlarıyla Pınarbaşı İlçesi’nden yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Kayseri Otogarı’na getirildi. Ancak ilgili firma, otobüsün ve yolcuların elindeki biletlerin korsan olduğunu, bu nedenle yardımcı olamayacağını belirtti.

Firmanın otogardaki yazıhanesinin önünde eşyalarıyla bekleyen yolcular ise mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

’YOLDA OTOBÜSÜN CAMLARI BUZ TUTTU’

Van’da 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremleri yaşadıklarını, Kocaeli’deki yakınlarının yanına gitmek için yola çıktıklarını belirten yolculardan Sema Güvener şunları söyledi:

"Van’dan bilet bulamadığım içim Elazığ’a gittim. 4 gün de orada bekledikten sonra ilgili firmanın yazıhanesinden bilet aldım. Otobüs çok kötüydü. Yol boyunca su bile yoktu. Camlar buz tuttu. Pınarbaşı İlçesi’ne geldiğimizde polisler aracı durdurdu ve korsan olduğunu söyleyip bağladılar. Peki bizim mağduriyetimiz ne olacak? Gece eksi 10 derecede soğukta bekledik. Halen ne zaman gideceğimizi bilmiyoruz. Firma da, ’bileti alırken bize mi sordunuz?’ diyor."

’CEBİMDEKİ ÜÇ KURUŞLA BİLET ALDIM’

Depremzede olduğunu söyleyen İbrahim Yeşilgül de evinin yıkıldığını, eşyalarının enkaz altında kaldığını belirterek, "Ben de İstanbul’daki teyzemin yanına gitmek için yola çıktım. Cebimdeki üç kuruşla da bilet aldım. Şimdi otobüs bağlandığı için ortada kaldık. Paramız ve eşyalarımız enkaz altında. Bize birilerinin yardımcı olması lazım. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

FİRMA: OTOBÜS BİZİM DEĞİL

Yolcular, ellerindeki biletleri ve otobüsün cep telefonuyla çektikleri firma logolo görüntülerini gazetecilere gösterdi. Firma yetkilileri ise, satılan biletlerin ve otobüsün kendileriyle ilgisi olmadığını belirterek, "Sorun firmamızdan kaynaklansa 10 otobüs kaldırırız. Ama, bizimle ilgisi yok" yanıtı verdiler.

Firma yetkilileri ile zaman zaman sert tartışmalar yaşayan yolcuların, Kayseri Otogarı’ndaki bekleyişi sürüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!