'Artık yaş işler olmayacak'

Güncelleme Tarihi:

Artık yaş işler olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2011 00:00

AK Parti’den, Yüksek Askeri Şûra’daki (YAŞ) yeni oturma düzeni için, “Türkiye’ye eskisi değil, bu yeni fotoğraf daha uygun” değerlendirmesi geldi.

AK Parti yöneticilerinin YAŞ’taki yeni oturma düzeni ve komutan istifalarıyla tırmanan gerilime ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

Olması gereken düzen

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın: Necdet Özel, Genelkurmay Başkanlığı’na vekaleten atandı, ama Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görülüyor orada. Hiçbir mahsuru yok, olması gereken oturma düzeni diye düşünüyorum. Çünkü YAŞ’ın başkanı başbakandır. Onun için bu oturma düzeni gayet normal, doğru olan bir uygulama. Türkiye artık normalleşiyor. Hukuk devleti olma yolunda hızla ilerliyor. İstifaların nasıl olacağı, olduğunda yerinin nasıl doldurulacağına ilişkin usul ve esaslar belli, bunun gereği yapılıyor. Emekliliğini isteyen Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının yerine mutlaka bu işi daha iyi yapanlar atanacaktır. Bu da Anayasamızın öngördüğü biçimde yapılacaktır. Demokrasinin gereği neyse o yapılacak. Artık bundan böyle Türkiye’de yaş işler olmayacak.

Türkiye’ye uygun fotoğraf

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz: (YAŞ öncesi yaşanan gelişmelere dikkat çekerek) Kim organize ettiyse, oturma düzeninin bu şartlara uygun olduğu kanaatiyle toplum tarafından da memnuniyetle karşılanmaktadır. Türkiye açısından eski değil yeni görüntünün daha uygun bir fotoğraf olduğunu düşünüyorum. YAŞ’a iki gün kala, zaten emekli olacak iki generalin istifası pek anlamlı bir tavır olarak gelmedi. Dikkat çeken Sayın Işık Koşaner’in istifasıdır. Çevresinden mi, başka sebeplerden mi, yoksa ifade edemediği baskılardan mı oldu bilemiyorum. Dünyadaki, çevremizdeki gelişmeler, ülkemizdeki terör belası gözönünde bulundurulursa sorumluluk adına bu istifaların çok tartışılacağını düşünüyorum. Ama yönetimlerde boşluk olmaz, gereği yapılmıştır. Zira birilerinin zannettiği gibi ne Türkiye eski Türkiye’dir, ne yönetim eski yönetimdir, ne de hukuki yapı eski hukuki yapıdır. Onun için eski alışkanlıkların sürdürülmesi mümkün değildir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!