Akvaryum'daki vatozlar ucuz kurtulmuÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Akvaryumdaki vatozlar ucuz kurtulmuÅŸ
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 17:03

Marmara Denizi’nde 115 kilo ağırlığında dev vatoz balığı yakalandı. 115 kiloluk dev vatozu görenlerin yaptıkları önceki gün Florya Akvaryum'a akın eden vatandaşların yaptıklarını anımsattı. Bu görüntülervatozlara pet şişe fırlatılmasından sonra akıllara "Akvaryum'dakiler ucuz kurtulmuş" cümlesini getirdi.

Haberin Devamı

MARMARA'DA DEV VATOZ YAKALANDI / FOTO GALERÄ°

İSTANBUL'DA AKVARYUM ÇILGINLIĞI / WEB TV 

Balıkçılar devasa büyüklükteki balığı sergilenmesi için Beylikdüzü’ndeki Balıkçı Kenan Tesisleri’ne getirdi. Burada sergilenen vatoz hakkında konuşan tesisin sahibi ve Kenan Balcı, "Arkadaşlarımız sabah saatlerinde gece bıraktıkları ağları toplamaya gittiklerinde balığı görmüşler. En fazla 1 ya da 2 kiloluk vatozları görmeye alışkınız ancak böylesine büyüklükteki bir vatoz balığını ilk kez görüyoruz. Zaten ağları da paramparça etmiş. Bu türün kuyruğu normalde yaklaşık olarak 4 metre uzunluğa ulaşabilir. Ama bu vatoz küçükken köpekbalığı tarafıdan ısırılmış ve bu yüzden kuyruğu yok" diye konuştu.

MUMYALANIP SERGÄ°LENECEK

Dev balığın mumyalandıktan sonra, kendi tesislerinde oluÅŸturdukları Deniz Canlıları Müzesi’nde sergileneceÄŸini söyleyen Balcı, "Marmara’da hiç bu büyüklükte vatoz yakalanmadı. Boyu yaklaşık 1,5 metre uzunluÄŸunda, ağırlığı da 115 kilo civarında.Yakalanan köpek balıklarını burada sergiliyoruz. O yüzden vatandaÅŸ artık alıştı. Ama bu farklı bir tür ve görüntüsüyle herkesin ilgisini çekiyor" dedi. Vatozu gören vatandaÅŸlar hatıra fotoÄŸrafı çektirdiler. Â
  Â
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!