Kadına şiddete karşı özel büro

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddete karşı özel büro
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 00:00

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, sadece kadına karşı şiddet olaylarına bakmak üzere özel bir büro kurdu. Büroda görevli 2 savcıdan 1’i kadın. Böylece mağdurlarla daha rahat iletişim kurulabilecek.

KADINA karşı şiddet her geçen gün artarken Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, bu tür olayların önüne geçmek için özel bir büro kurdu. Kuriş, konusunda uzman 1’i kadın, 2 Cumhuriyet savcısını, sadece kadına yönelik şiddet soruşturmalarına bakmak için görevlendirdi. Öncelikle resmi nikâhlı eşlerde şiddete maruz kalanların soruşturmalarına bakacak olan bu savcılar gerektiğinde aile mahkemelerinden koruma kararı talep edecek, uymayanlar hakkında dava açabilecek.

Amaç, hatayı azaltmak

Görüşlerine başvurduğumuz Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Son günlerde kadına yönelik şiddet olaylarının artması üzerine ne yapabiliriz, bu olayları kontrol altına nasıl alabiliriz, insan hatasını en aza nasıl indirebiliriz dedik ve böyle bir uygulamaya geçtik. Savcılarımız Ankara Adliyesine ve karakollara intikal eden aile içi şiddet olaylarına bakacaklar. Bu da öncelikle nikahlı eşlere, sonra gelişmelere göre sevgililere kadar uzayacak. Şimdi gözlemleyip bakacağız, ulaşacağımız rakamlara göre ilerlememiz devam edecek veya başka neler yapabiliriz, eksikler varsa onları tamamlayacağız. Bu büroda görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız da evli ve aileleri olan insanlar. Her ikisi de bu konularda kendilerini yetiştirmiş ve meraklılar. Metin Serhantaş savcımız bu konularda seminerlere katılmış araştırmalar yapmış bir arkadaşımız. Diğer savcı arkadaşımız Emine Avcıoğlu da öyle. Biz istedik ki 1’i kadın olsun, mağdur kadınlar ile daha rahat iletişim kurabilsin istedik.

Gelincik projesi güzel

Ankara Barosu’nun, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önüne geçilebilmek için başlattığı ‘Gelincik projesi’ de çok güzel. Zaten irtibatlıyız. Baronun böyle gönüllü avukat görevlendirmesi de mağdurlar adına tabii ki iyi bir şey.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!