Çukurca'da mayın patlaması: 1 ÅŸehit

Güncelleme Tarihi:

Çukurcada mayın patlaması: 1 şehit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 11:20

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Üzümlü bölgesi kırsalında mayın patladı, 1 askerin şehit olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Hakkari’nin Çukurca İlçesi Üzümlü Bölgesi’nde mayın arama tarama çalışmaları sırasında meydana gelen patlamada 1 er şehit oldu.

Hakkari Valisi Muammer Türker, olayın bu sabah meydana geldiÄŸini söyledi. Ãœzümlü bölgesinde yapılan mayın arama tarama çalışmaları sırasında jandarma er, mayına bastı. Mayının patlaması sonucu jandarma er ÅŸehit oldu. Aynı saatlerde bölgede top seslerinin de geldiÄŸi belirtildi.   Â

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Çukurca’nın Üzümlü Bölgesi kırsal alanda patlayan mayınla şehit olan jandarma erin Bursa nüfusuna kayıtlı Coşkun Çallı olduğu belirtildi. Hakkari’de yapılacak olan törenin ardından şehit jandarma er Çallı’nın cenazesinin memleketine gönderileceği belirtildi.

PAKET GÖNDERMEYE HAZIRLANDIĞI OĞLUNUN ŞEHİT HABERİNİ ALDI

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’ne mayın patlaması sonucu şehit olan 20 yaşındaki Jandarma Er Coşkun Çalı’nın ailesine haber sağlık ekipleri hazır bekletilerek bildirildi. Coşkun Çalı ile aynı birlikte askerlik yapan köydeki arkadaşı aracılığı ile oğluna kıyafet ve yiyecek göndermek için hazırlık yapan anne Aysel Çalı, acı haberi öğrenince bayıldı. Aysel Çalı’ya ilk müdahale köydeki evlerinin önünde hazır bekletilen ambulansta yapıldı.

Haberin Devamı

Bursa’ya bağlı Merkez Nilüfer ilçesi Yolçatı Köyü’nde oturan Coşkun Çalı, çiftçilik ve hayvancılık ile geçinen Aysel ve Hasan Çalı çiftçinin üç çocuklarından ortancasıydı. İnşaat malzemesi satan bir işyerinde çalışan Coşkun Çalı, 5 ay önce askere gitti. Acemi birliğini 90-4 tertip olarak Hatay’da tamamlayan Coşkun Çalı, usta birliği olan Hakkari Çukurca’ya ise, sevinerek gitti.

ARKADAŞININ ULAŞTIRMASI İÇİN OĞLUNA PAKET HAZIRLAMIŞTI

Coşkun Çalı, bu sabah Çukurca’nın Üzümlü Bölgesi kırsal alanında mayın patlaması sonucu şehit düştü. Acı haber Şehit Coşkun Çalı’nın ailesine, Bursa Garnizon Komutanlığı’ndan oluşturulan ve aralarında sağlık görevlileri bulunan ekip tarafından verildi. Köylerinde oturan ve izine gelen oğluyla aynı birlikte askerlik yapan komşularının çocuğu Semih Tuna’ya, oğluna vermek için içerisinde kıyafet ve çok sevdiği yiyeceklerden oluşan paket hazırlayan Aysel Çalı, acı haberi alınca baygınlık geçirdi. Ambulansa kaldırılan anneye burada sakinleştirici iğne yapıldı.

Haberin Devamı

Baba Hasan Çalı ise oğlunun şehit düştüğünü merada hayvanları otlatırken, kendisini almaya gelen köylülerden öğrendi. Eve gelince baygınlık geçiren eşini sakinleştirmek için, "Sakin ol. Yavrumuz oraya isteğiyle gitti" diyen Hasan Çalı, taziyeleri kabul etti.

Evi Türk Bayrakları ile süslenen Coşkun Çalı’nın, yarın Bursa’da düzenlenecek askeri tören ile toprağa verilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!