Şener ve Şık nereye kaçacak ki

Güncelleme Tarihi:

Şener ve Şık nereye kaçacak ki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 00:00

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’la ilgili, “Eğer delillerin tamamına sahipseniz toplumda yer edinmiş insanların kaçmayacağını da düşünmeniz lazım. Şener, Şık nereye gidecek mesela” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım Belediyesi Cazibe Merkezi’nde CNN Türk’ün canlı yayınına katılan Arınç,  şunları söyledi: “İster asker olsun, ister basın mensubu olsun, eğer delillerin tamamına sahipseniz toplumda saygın, yer edinmiş insanların kaçmayacağını da düşünmeniz lazım. Niye kaçsın bu adam, bıraksan gitmez zaten. Bence Nedim Şener, Ahmet Şık nereye gidecek mesela. Giden, kaçan kaybeder. 10 tane dava var, ama en azından bir tanesinin iki tanesinin sonuçlanması lazım. Görelim ne olmuş, ne bitmiş, ben de ikna olmak istiyorum.

‘Çürüsün’ diyemeyiz

En ağır cezaları da verecekseniz, verin bilelim. Yok beraat edecekse onu da bilme hakkım var. Dolayısıyla davalar süratle sonuçlandırılmalı, tutukluluk halleri yüzde yüz gözden geçirilmeli. Sevmediğim insanlar olabilir, ancak adalet başka bir şey. Adalet, onun hakkını vermektir. Yoksa onu sevmiyorum diye içerde çürüsün deme hakkımız yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!