ABD vizesi için gelinimden yeni fotoğraf istediler

Güncelleme Tarihi:

ABD vizesi için gelinimden yeni fotoğraf istediler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, TSK’nın Balyoz davasına ilişkin, “Tutuklamaları anlamakta güçlük çekiyoruz” açıklamasını doğru bulmadığını söyledi. Erdoğan, "ABD’den vize almak için gelinim, sisteme girdi, sistem kabul etti. Konsolosluğa gidiyor, oradaki görevli gelinime, ‘Lütfen karşıda bir resim çektirin öyle gelin’ diyor" dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'A VİZE YANITI

ARKADAŞ FRANSIZ AMA TÜRKİYE'YE DE FRANSIZ

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’nun, dün Türkiye’deki özgürlükleri değerlendirirken söylediği, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” sözlerine de tepki gösteren Erdoğan’ın, Türk gazetecilere yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

Başörtüsü pazarlığı olmaz

- Başörtülü aday koymayana oy yok mantığını, zayıf bir mantık olarak görüyorum. Başörtüyü sadece dinin gereği olarak görüyorsa da onu pazarlık meselesi haline getirmesi çok yanlıştır. Hiçbir zaman başörtüsü konusu parlamentoya girmenin pazarlığı olmamalıdır. Bu kampanyayı sürdüren arkadaşları da yakışıksız bir kampanya içinde buldum. Sandığa gitmemeyi teşvik eden her anlayışı nereden olursa olsun demokratik bulmuyorum, kınıyorum.

Gelinimden fotoğraf istediler

- ABD’den vize almak için gelinim, sisteme girdi, sistem kabul etti. Konsolosluğa gidiyor, oradaki görevli gelinime, ‘Lütfen karşıda bir resim çektirin öyle gelin’ diyor. Gelinim, ‘Ben sisteme girdim. Niçin tekrar çektireyim’ diye soruyor. ‘Şu andaki mevcut genelgenin gereği bu’ diyorlar. Gelinim, yazılı tutanak istiyor, vermiyorlar. Gelinim vazgeçiyor. Arkadaşlar büyükelçiyi arıyor. Özür vesaire en sonunda işi çözüyorlar. Önce demokrasiyi kendileri kavrasın.

TSK sitesinden yapmamalı

- Temennim odur ki, TSK böyle bir yorumu, değerlendirmeyi kendi sitesinde yapmamasıdır. Orada bana göre yanlış yapılmıştır. Muhalefet şerhini yazabilir. Ama o şerhi yazması, neticeye etki eden bir konu değildir. Silahlı Kuvvetlerimiz, sivil iradenin yönetimi altındadır. Sivil irade ne yönde adım atıyorsa onlar da uymuşlardır. Anayasanın çerçevesinde hareket etmişlerdir.

Devlet her istediğiyle görüşür

- (Öcalan ile görüşme ve KCK) Devlet, istediği kişiyle, istediği zaman, istediği elemanlarıyla görüşür. Hükümet olarak biz devletin organlarını bu noktada kullanmayacağız da ne yapacağız? KCK meselesinde, Siyaset yaptıkları veya Kürt oldukları için içeri alınmamışlardır.

Sanat böyle sevdirilmez

- (Sümeyye Erdoğan’ın tiyatro olayı) Kızımla ilgili böyle bir konunun gündemde kalmasını istemiyorum. Kızım, gelinimle Genç Osman’ı izlemeye gidiyor. En ön sırada yerleri var. Sahnede adı geçen kişi, burada ahlaki olmayan birçok hareketleri yapmanın ötesinde bir de gelip direkt olarak adeta göz göze olacak şekilde üç kez aynı hareketleri yapıyor ama dansözlerin bile uygulamadığı tipte karşısında hareketler yapıyor. Bu kadar çirkince. Şimdi bir sanatçının izleyiciyle bu şekilde bir diyalog kurması düşünülemez. Meğerse birkaç ay önce iki başörtülüye de aynı durumu yapmışlar. Böyle sanat sevdirilmez. Burada da kendi saltanatlarını sürdürmenin gayreti içindeler. Biz vatandaşımıza hakaret ettirmeyiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!