Halka saygı gösterin

Güncelleme Tarihi:

Halka saygı gösterin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2011 00:00

Başbakan Erdoğan, dün Başbakanlık’ta kabul ettiği NATO Genel Sekreteri Rasmussen’den Libya halkına saygı gösterilmesini istedi. Görüşmede Libya operasyonlarının yanı sıra NATO’nun yeni komuta yapısı ele alındı. Rasmussen bu konularda Erdoğan’a bilgi verdi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’den, Libya halkının iradesine saygı gösterilmesini istedi. Erdoğan, dün Başbakanlık Yeni Bina’da Rasmussen’i kabul etti. Başbakanlık kaynakları, görüşmede Libya’ya yönelik NATO operasyonları ile NATO’nun yeni komuta yapılanması ele alındığı bilgisini verdi.

Karşılıklı saygı
/images/100/0x0/55ea0b98f018fbb8f866c18a

Erdoğan ile Rasmussen, BM Güvenlik Konseyi’nin Libya’ya ilişkin aldığı 1971 ile 1973 sayılı kararlar çerçevesinde ateşkesin teminine yönelik nelerin yapılabileceğini tartıştı. Kaynaklar, “Libya halkının iradesine saygıyı öne çıkaran çizgi konusunda karşılıklı görüş alışverişi söz konusu oldu” dedi.

Yeni komuta yapısı

Görüşmede, geçtiğimiz günlerde NATO’nun dost ateşiyle sivillerin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, Rasmussen’den NATO’nun operasyonlarında sivillere karşı daha özenli olmasını istedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün de hazır bulunduğu görüşmede ele alınan diğer konu NATO’nun yeni komuta yapısı olarak ön plana çıktı. Rasmussen, yeni komuta yapılanmasıyla ilgili Erdoğan’a bilgi vererek düşüncesini sordu.
Başbakan Erdoğan dün Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile de görüştü. Başbakanlık Yeni Bina’da basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 20 dakika sürdü. Erdoğan, görüşmenin ardından Hariri’yi kapıya kadar uğurladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!