Büyükada çıkarması bu küçük park için

Güncelleme Tarihi:

Büyükada çıkarması bu küçük park için
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2011 00:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana arter ve meydan olduğu gerekçesiyle müdahale ettiği, 2 bin 500 metrekarelik alan yaz-boz tahtasına döndü.

Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, “Çınar Caddesi’nde düzenlemesini yaptığımız yer, Adalar Belediye Meclisi kararı ile adına Mimar Mehmet Bölük Kültür ve Sanat Parkı dediğimiz küçük bir parktır. 12 Temmuz 2007 tarihinde aramızdan ayrılan yazar, siyasetçi, mimar ve gazeteci Mehmet Bölük, mevcut iktidar aleyhinde kitaplar yazmıştır. Acaba İstanbul Büyükşehir Belediyesi parkın isminden mi rahatsız oluyor” dedi.

10 yıldır atıl duran parkı yenilediklerini belirten Farsakoğlu, “Küçücük bir park yeri için yaptığı büyük harekâtın İstanbul halkına kaça mal olduğunu İBB Meclisi’nde soru önergesiyle soracağım” dedi. Park yerinin kendi sorumluluğunda olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi ise düzenleme çalışmalarını bozduğu gerekçesiyle ilçe belediyesi hakkında Adalar Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Gemimiz engellendi

İBB’den yapılan açıklamada Adalar Belediyesi’nce meydan ve park çevresinde geometrik şekil değişikliği yapılarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların bozulduğu ileri sürülerek “Meydanda asfaltı bozulan kısmın onarımı için çıkarma gemisi ile asfalt getirmek istendiğinde, iskele girişine Adalar Belediyesine ait Heybeliada isimli gemi yanaştırılarak malzeme nakli engellendi” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!