Sebze-meyve TIR'ları yolda kaldı, fiyatlar uçmadı

Güncelleme Tarihi:

Sebze-meyve TIRları yolda kaldı, fiyatlar uçmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 13:54

İstanbul’a her gün 500-600 TIR sebze-meyve getiriyordu. Günlerdir Türkiye’yi esir alan kar yüzünden bu sayı bugün 150’ye düştü. Bu durumda fiyatların hızla yükselmesi gerekirdi. Ancak olmadı.

Haberin Devamı

Nedenini de Türkiye Tüm Meyve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Burhan Er hurriyet.com.tr’ye anlattı: “İyi ki de gelemediler. Mallar elimizde kalacaktı. Çünkü bugün hava koşulları nedeniyle İstanbul’daki pek çok pazaryeri kurulamadı.”

MEYVE-SEBZE TAŞIYAN TIRLAR MAHSUR KALDI
 
Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Eskişehir’de İnönü- Bozüyük ve İnönü- Kütahya karayolu ulaşıma kapandı. Yollarda mahsur kalan yüzlerce araç ve meyve taşıyan TIR şoförleri duruma isyan etti.

Bugün öğlen saatlerinde açılan İnönü- Bozüyük ve İnönü- Kütahya yolu dün aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşım kapanmıştı. Çoğunluğu Antalya’dan İstanbul’a yaş sebze ve meyve götüren kamyonların oluşturduğu yüzlerce araç mahsur kaldı. 22 saattir yolun açılmasını bekleyen kamyon şoförleri yol açılana dek aç-susuz bekledi.

Haberin Devamı

"FİYATLAR ARTACAK"

Ancak kamyon şoförleri bir şeyden daha korkuyordu. O da İstanbul’a meyve-sebze götüremedikleri için fiyatların hızla artması.  Fakat kamyon soförlerinin düşündüğügibi olmadı. Hale ulaşamayan sadece dolu kamyonlar değil, mal almak isteyen boş kamyonlar da hale ulaşamadı.

HALCİLER: "İYİ Kİ GELEMEDİLER"

Kötü hava koşullarının meyve-sebze nakliyatında büyük sorunlara yol açtığını söyleyen İstanbul Meyve Sebze Komisyoncuları Birliği Başkanı Burhan Er, "İstanbul haline gelen 500-600 kamyon meyve sebze geliyordu. Kötü hava koşulları nedeniyle iki gündür bu sayı 150-200 kamyona kadar düştü" dedi.

Gelen Kamyon sayısındaki düşüşü 'İyi ki gelemediler' şeklinde değerlendiren Er, hurriyet.com.tr'ye verdiği demeçte, "Kötü hava koşulları sadece üreticileri ve malın İstanbul'a sevkiyatını engellemedi. Aşırı yağış civar illerden ve İstanbul'dan hale mal almaya gelenleri de engelledi. Örneğin Trakya bölgesinnde iki gündür neredeyse kimse mal almaya gelmiyor" şeklinde konuştı.  En çok da İstanbul'da günde ortalama 350 tane pazar kurulduğunu hatırlatan Er, "Bugün yoğun kar yağışı nedeniyle bu pazarların yarısından fazlası kurulmadı ve oradaki pazarcılar da haliyle halden mal almadılar. Bu durum nedeniyle gelen malları bile satamadık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!