Sansüre, baskıya baskına hayır

Güncelleme Tarihi:

Sansüre, baskıya baskına hayır
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 00:00

Gazetecilerin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınması İstanbul ve Ankara’da yürüyüşlerle protesto edildi. İstanbul Taksim’de yaklaşık 3 bin gazeteci, “Özgür basın herkese lazım” sloganıyla, basının susturulamayacağını haykırdı. Ankara Kızılay’da da gazeteciler ağızlarına taktıkları siyah bantlarla yürüyüp, kalemlerini kırdılar.

Haberin Devamı

EYLEMDEN KARELER        

 

ANKARA'DA DA YÜRÜDÜLER                              

       

GAZETECİLER TAKSİM'DE YÜRÜDÜ / WEB TV            


GAZETECİLER TAKSİM'DE BÖYLE YÜRÜDÜ / WEB TV


ERGENEKON soruşturması kapsamında gazetecilere yönelik son gözaltılar dün İstanbul ve Ankara’da gazeteciler tarafından protesto edildi. Binlerce gazeteci ağızlarına siyah bant takıp kalemlerini kırdı, “Nedim-Ahmet onurumuzdur”, “Özgür basın herkese lazım” sloganları attı. İstanbul Taksim’de bir araya gelen yaklaşık 3 bin gazeteci, Ergenekon kapsamında gazeteci-yazar Nedim Şener, Ahmet Şık, Doğan Yurdakul ve Prof. Yalçın Küçük’ün de aralarında bulunduğu 10 kişiye yapılan operasyonu yürüyüşle protesto etti. Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi’ne kadar yürüyen gazeteciler, “Cezaevinde gazeteci istemiyoruz”, “Özgür basın herkese lazım”, “AKP elini medyadan çek”, “Sansüre, baskıya, baskına hayır” yazılı dövizler taşıdı, “Faşizme karşı omuz omuza”, Özgür basın susturulamaz” ve “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı.

Suçlamak çok kolay

Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Ercan İpekçi, “Bugün itibarıylaa cezaevlerinde 54’ü tutuklu 7’si hükümlü toplam 61 basın mensubu bulunmaktadır. Bu sayılara dün (önceki gün) gözaltına alınan gazeteciler dahil değildir. Cezaevlerindeki gazetecilerin derhal özgür bırakılmasını talep ediyoruz” dedi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de, “Türkiye’de ifade özgürlüğünün Avrupa Birliği standartlarına göre belirlenmediği, insanları suçlamanın çok kolay olduğu, bu kolaylığın verdiği gücün soruşturulmasına da izin verilmediği süreçteyiz” diye konuştu.

Adalet Bakanlığı’na gittiler

/images/100/0x0/55eb2970f018fbb8f8af523a


Ankara Kızılay’daki Güvenpark yakınında toplanan gazeteciler de, “Özgür basın, özgür Türkiye” sloganları attı, “İleri demokrasiyle gurur duyuyoruz. ABD’den daha özgür basınımız var” yazılı pankartla Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şube Başkanı Göksel Yıldırım, “Gözaltına alınan isimlerin ortak yönünün muhalif gazetecilerden oluşması akıllarda kaçınılmaz olarak kuşkular yaratıyor. Ülkedeki basın özgürlüğünün ciddi ciddi sorgulanması gerekmektedir” dedi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ise “Tarih boyunca direnenlerin kazandığını, kendilerinin de susmayacağını ve verdikleri mücadeleyi kazanacaklarını” söyledi. Gazetecilik örgütlerinin oluşturduğu G-9 platformunun sözcüsü Doğan Tılıç ise “Gazetecilerin sustuğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez” diye konuştu. Protestoya katılan gazeteciler ağızlarına siyah bant takarak kalemlerini kırdılar.

Bugün Ahmet, Nedim yarın kim

TÜRKİYE Gazeteciler Sendikası (TGS), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ve gazetecilik örgütlerinin oluşturduğu G-9 platformunun düzenlediği Ankara’daki protestoda gazeteciler ağızlarını siyah bantla kapattı. Protestoya bazı CHP ve BDP’li milletvekilleri, çeşitli meslek örgütlerinin yönetici ve üyeleri de katıldı.

 

Haberin Devamı

ADANA'DA DA PROTESTO ETTİLER

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!