Antalya Büyük Liman'da patlama: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Antalya Büyük Limanda patlama: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 00:00

Antalya’nın Konyaaltı İlçesi sınırlarında bulunan akaryakıt tesislerindeki tanklardan birinde, gaz ölçümü sırasında meydana gelen patlamada 2 kişi öldü. Patlamada binlerce tonluk akaryakıt depolarının zarar görmemesi Antalya'yı olası bir facianın eşiğinden döndürdü. Patlamanın olduğu yere gelen 2 işçinin yakınları ise sinir krizi geçirdi.

Haberin Devamı

ANTALYA BÜYÜK LİMAN'DAKİ PATLAMADA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ / FOTO GALERİ

 

Konyaaltı İlçesi’nde, özel bir şirkete ait akaryakıt depolama tesislerinde saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Kaza, 23 nolu boş bioethanol tankında gaz ölçümü sırasında meydana geldi. Depolama tesisi çalışanı 45 yaşındaki Yılmaz Dal ile Alpmer Müteahhitlik firması personeli 40 yaşındaki Hasan Yiğit, gaz ölçümü için 80 tonluk boş tankın üzerine çıktı. Tankın kapağı açıldığı sırada basınçla meydana gelen patlamayla fırlayan kapak, 2 işçiyi havaya fırlattı. İşçilerden biri yere, diğeri de tankın üzerine düşerek, olay yerinde yaşamlarını yitirdi.

 

Haberin Devamı

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ


Yangın ihtimaline karşı, itfaiye ekipleri kaza yerine ulaştı, her ihtimale karşı ambulans da çağrıldı. Patlamanın ardından yangın meydana gelmezken, acı haberi alıp patlama yerine gelen 2 işçinin yakınları sinir krizi geçirdi.

 

Vali Vekili Mehmet Seyman ve Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Vali Vekili Mehmet Seyman, 23 numaralı tankta ölçüm sırasında gaz sızılması sonucu patlama meydana geldiğini, 2 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi.

 

İKİ YIL ÖNCEKİ PATLAMA

 

Antalya’da 17 Ekim 2009 tarihinde de aynı bölgede Karayolları’na ait 1000 tonluk asfalt tankı, izolasyon için elektrik kaynağı yapılırken büyük gürültüyle patlamış, 26 yaşındaki Murat Çeven, 18 yaşındaki Harun Çeven, 17 yaşındaki Ökkeş Tuncer ve 31 yaşındaki Hikmet Kasırga adlı işçilerin yaralandığı patlama sonrası çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü.

 

PETROL OFİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Patlamanın ardından Petrol Ofisi'nden olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Antalya’daki dolum tesislerimizde yaşanan üzücü olayda yaşamını yitiren şirketimizin değerli çalışanı bakım personeli Yılmaz Dal ve şirketimizin müteahhit firmalarından Alpmer firması çalışanı Hasan Yiğit’e Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dileriz.
07 Şubat 2011 Pazartesi günü saat 15:00’te şirketimizin Antalya'daki dolum tesislerindeki tüm bağlantıları sökülmüş, havalandırılmakta olan boş katkı tankında oksijen ve patlayıcı gaz ölçümü yapılırken bir patlama gerçekleşmiştir.  Patlama sonucu tankın tavanı yere düşmüştür.
Olayla ilgili soruşturma resmi kurumlar tarafından yürütülmektedir. Şirketimiz de konuyla ilgili bir detaylı iç incelemeyi ivedilikle başlatmıştır.
Çalışma arkadaşlarımızı kaybetmiş olmamızdan dolayı duyduğumuz derin üzüntümüzü kamuoyu ile paylaşmak isteriz. "

Haberin Devamı

 
AKAYDIN OLAY YERİNDE

 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa  Akaydın, patlama meydana gelen petrol dolum tesislerinde inceleme yaptı.


Akaydın, Petrol Ofisi Antalya Terminal Müdürlüğündeki patlamanın meydana  geldiği dolum tesislerine geldi. Patlama alanında incelemelerde bulunan Akaydın,  daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, itfaiyenin olaya anında müdahale  ettiğini kaydetti.


Bölgede yangın çıkmadığını, müdahalenin de soğutma çalışması şeklinde  olduğunu belirten Akaydın, bir gazetecinin, olayda ihmal olup olmadığı yönündeki  sorusuna, “Bunu şimdi bilemeyiz. Savcının incelemesinden ve bilimsel çalışmanın  ardından ortaya çıkacak bir durum” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı


Mustafa Akaydın, patlamada hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına da  başsağlığı diledi.


ARKADAŞININ YERİNE MESAİDE

Haftasonunda çalışan ve bugün için izinli olan bakım personeli Yılmaz Dal’ın mesai arkadaşı Hüseyin Ekici’nin, kayınvalidesinin cenaze törenine katılmak için izin alması üzerine onun yerine göreve geldiği öğrenildi. Taşeron firmanın İzmir kadrosunda çalışan ve kazada ölen Hasan Yiğit’in 10 gün önce Antalya’daki tesislerde görevlendirildiği, 3 çocuk, 1 torun sahibi olduğu ve iki ay önce dünyaya gelen torununu hiç görmediği belirtildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın da patlama meydana gelen akaryakıt depolama tesislerinde inceleme yaptı. Patlama alanında incelemelerde bulunan Akaydın, hayatını kaybeden iki işçinin ailesine başsağlığı diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!