Füzelerden korkmuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Füzelerden korkmuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2010 00:00

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından Conrad Otel’de düzenlediği ortak basın toplantısında şu ilginç mesajları verdi:

“İstanbul buluşması tarihi bir fırsattır. Biz işbirliği istiyoruz. İşbirliği hepimize fayda getirecek önemli bir zaferdir. Biz tüm insanlığın bu zaferi, kardeş ülke Türkiye topraklarında kazanmasını istiyoruz. Biz hazırız yeter ki karşı taraf da hazır olsun. Siyasi sahnede ömürleri bitti, atom füzelerinden, kalkanlardan medet umuyorlar. Biz hiçbir füzeden korkmuyoruz. Bunların fikirleri işte bu kadar, füzeyle, fikrin medeniyetin önünü kesmeye çalışıyorlar. Kesemezsiniz, füzeyle insanların düşüncesini kaldıramazsınız. Hiçbir şey bizim Türkiye ile olan ilişkimizi bozmaz.

Can çekişiyorlar

Dünya serbest ekonomiye giderken onlar bizi ambargolarla cezalandırmak istiyorlar. Bizi hiçbir şey engellemiyor. İran’ın ekonomisi AB ve ABD’ye bağlı değil ki. Ambargo kararından sonra bizim ekonomimiz daha da ileriye gitti. Ama kapitalizmin durumu ortada. Can çekişiyorlar, kriz üstüne kriz yaşıyorlar. Belki de Cenab-ı Allah böyle uygun gördü, onları cezalandırdı.

İnsan haklarından bahsediyorlar. İngiltere’de kapitalizmin öğrencilere nasıl davrandığını, polisin insan haklarını hiçe saydığını hepimiz gördük. Biz olunca hemen hassasiyet, ama kendileri olunca hiçbir şey yok. Kapitalizm kendi sorununu çözemiyor ki Filistin’de, Afganistan’da çözsün.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!