Mayınlı arazi zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Mayınlı arazi zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2010 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün öğle saatlerinde sürpriz bir şekilde sınırdaki mayınlı araziler ve sınır güvenliği konusunda zirve düzenledi.

Saat 14.00 sıralarında Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakanlık Resmi Konutu’nda bir araya geldi. İstanbul’dan dönen Erdoğan da saat 14.40’ta Konut’a gelerek zirveye katıldı.
Açıklamanın yapılmadığı toplantıda mayınlı arazilerin temizlenmesi ve sınır güvenliği konuları ele alındı. Mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili çıkan yasanın öncelikle NATO İkmal ve Bakım Teşkilatı’nın (NAMSA) arazide çalışma yapmasına hükmettiği için toplantıda NAMSA ile yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. Teknik değerlendirmelerin ve bilgilendirmenin yapıldığı bu görüşmede birinci hat sınır güvenliği ile ikinci hat sınır güvenliği arazisi arasında kalacak karakollar, kuleler, elektronik-mekanik aksamlar hakkında da bilgilendirme yapıldı. Zirvede ayrıca terörle mücadele konusunda kısa bir değerlendirme yapıldığı da bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!