Bu kez Ankara

Güncelleme Tarihi:

Bu kez Ankara
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2010 01:16

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısına katılmak üzere ODTÜ Yerleşkesi’nde bulunan TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’ne gitti.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'A ODTÜ'DE PROTESTO / FOTO GALERİ

POLİSİN ÖNÜNDE UZUN EŞEK OYNADILAR / WEB TV

ÖĞRENCİLER BÖYLE PROTESTO ETTİ / WEB TV 

Erdoğan’ın salona girmesinin ardından bina önünde toplanan bazı ODTÜ’lü öğrenciler, protesto gösterisinde bulundu. 80 öğrenci yerleşke dışına çıkarılırken, 21 öğrenci gözaltına alındı. Öğrenciler gözaltına alınırken polisin yumuşak tavrı dikkat çekti. Bir süre sonra öğrencilerin arkadaşları, gözaltıları protesto için Başbakan’ın toplantı yaptığı TÜBİTAK binasının yakınına geldi. Yaklaşık 100 kişilik grup TÜBİTAK binasına yürümek isteyince, polis gözyaşartıcı gaz ve biber gazıyla müdahale etti. Rüzgarın ters esmesi sonucu polisin attığı gaz bombası göstericilerden çok, gazetecileri ve polisi zor durumda bıraktı. Öğrenciler de polise içine taş koydukları kartopuyla karşılık verdiler.Erdoğan, “Öğrenci protestoları nedeniyle erken ayrıldı” yorumlarına yol açmamak için programında olmamasına rağmen yemeğe de katıldı. Çıkan olaylar üzerine Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da toplantıya gelerek Erdoğan’a eylemlerle ilgili bilgi verdi. Bu arada TÜBİTAK binasının toplantı yapılan kısmındaki panjurlar kapatıldı. Son dönemde öğrenci olaylarında polisin aşırı şiddet kullanması üzerine Ankara Barosu, demokratik hakların özgürce kullanılmasını takip etmek adına yeni bir uygulama başlattı.

Gösterilerde gözlemci sıfatıyla bir çalışanını görevlendirme kararı alan baro, ilk uygulamasını dün ODTÜ’de yaptı. Yönetim Kurulu Üyesi avukat Erol Aras, ODTÜ’de olayları yerinde inceleyip rapor hazırladı.

Raporunda, “Çok fazla gaz bombası atıldığını ve orantısız güç kullanıldığını, polisleri müdürlerinin zor zaptettiğini” belirten Aras’ın raporunu değerlendirecek olan baro yönetimi yasal yollara başvuracak.

Öğrenciler serbest

Dün akşam Ankara Adalet Sarayı’na getirilen 21 öğrenci, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

ODTÜ Rektörü polisi kınadı

ODTÜ Rektörü Prof. Ahmet Acar, Erdoğan’ı protesto etmek isteyen öğrencilere polisin uyguladığı şiddeti kınadığını açıkladı. Arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden yaklaşık 500 öğrenci, öğleden sonra Rektörlük binası önünde toplandı. Binanın girişindeki kapı camlarını kıran öğrenciler, Rektör gelmeden eylemlerine son vermeyeceklerini bildirdiler. Bir süre sonra öğrencilerin yanına gelen Rektör Acar, şunları söyledi: “Öğrencilerimizle üniversite yönetimi arasında hiçbir sorun yok. Biz üniversitemize hiçbir zaman polis çağırmadık. Bu toplantının yapılacağını ve Başbakan’ın katılacağını dün (önceki gün) öğrendim. Polisin ne şekilde önlem alacağını bilmiyordum. Protesto öğrencilerin en doğal hakkıdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!