Ä°DO: KabataÅŸ-Adalar vapur seferleri kalkmayacak

Güncelleme Tarihi:

Ä°DO: KabataÅŸ-Adalar vapur seferleri kalkmayacak
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 07, 2010 16:43

Yaklaşık bir yıl önce Bostancı ile Adalar arasındaki vapur seferlerinin yerine motorlar kondu. Geçtiğimiz günlerde ise seferler Mavi Marmara motorları (özel yolcu taşıma şirketi) ile yapılmaya başlandı. Ada sakinlerini şaşırtan bu durum kafalarda şu soru işaretlerinin belirmesine yol açtı: Acaba Kabataş - Adalar arasındaki vapur seferleri kalkar mı?

Haberin Devamı

Bir yıl önce Bostancı-Adalar seferini yapan vapurlar kaldırıldı, yerine motorlar kondu. Ancak geçtiğimiz günlerde Bostancı'ya geçecek Ada sakinleri, İDO iskelesine geldiklerinde bir pankartla karşılaştılar. Pankartta "Artık Bostancı seferleri Mavi Marmara iskelesinden yapılacaktır'' yazıyordu. Bu uygulamadan rahatsız olan vatandaşlar www.hurriyet.com.tr 'ye şikayetlerini yazmaya başladı.

 

Gelen çok sayıdaki mailde uygulamadan duyulan rahatsızlık dile getiriliyor ve soruluyordu: Acaba aynı uygulama Kabataş - Adalar hattında da geçerli olacak mı?

Sert geçmesi beklenen kış aylarında bu hatta vapurların çalışması çok önemli... Çünkü lodos ve poyraz fırtınalarında ancak bu vapurlar Adalar'a sefer yapabiliyor.

 

Haberin Devamı

Adalar Belediyesi yetkilileri Bostancı - Adalar arasındaki vapur seferlerinin kalkmasının ardından Ada sakinlerinn imza kampanyası da başlattıklarını ve vapur seferlerinin yeniden başlatılması için 10 binden fazla imza toplandığını belirtti.

 

Ä°DO SON NOKTAYI KOYDU

hurriyet.com.tr'ye bilgi veren İDO Basın ve Yayın Müşaviri Tolga Uyar ise Adalar - Bostancı arasında çok fazla zarar ettiklerini ve zararı karşılayamadıkları için mecburen vapur seferlerini kaldırdıklarını anlattı.  Uyar, vatandaşları rahatlatacak açıklamayı yaptı: ''Asla Kabataş - Adalar arasındaki vapur seferleri kalkmayacak.''

 

Bu şikayetlerin yersiz olduğunu belirten Uyar, ''Kabataş'tan Adalar'a olan mesafe uzun. Ve o hatta sıkıntı da yaşamıyoruz. Daha önce de belirttik, yine vurguluyoruz asla o hatta vapurların seferden kaldırılması mümkün değil'' dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!