Emniyetten savunma: 2 dakika içinde ordaydık

Güncelleme Tarihi:

Emniyetten savunma: 2 dakika içinde ordaydık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2010 10:24

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Tophane'deki sergi açılışı sırasında yaşanan saldırıda “polisin geç kaldığı” iddialarına “Kavga anonsu üzerine olay yerine sevk edilen ilk ekip anonstan sadece 2 dakika sonra 20.26'da intikal etmiştir” cevabını verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 21 Eylül 2010 günü Beyoğlu Tophane'de yaşanan saldırı olayıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. “Üzücü olayların polisin olay yerine geç intikal etmesi kaynaklı olmadığı”nın belirtildiği açıklamada şöyle denildi.

“21 Eylül 2010 Salı günü saat 20.30 sıralarında Beyoğlu Tophane semtinde yaşanan müessif olaylar sonrasında, yazılı ve görsel basında polisin olaya geç müdahale ettiği ve seyirci kaldığı gibi iddialara yer verilmiştir. Haber merkezimize saat 20.24'te yapılan kavga anonsu üzerine olay yerine sevk edilen ilk ekip anonstan sadece 2 dakika sonra 20.26'da, ikinci ekip ise 20.28'de olay yerine intikal etmiştir. Olaya ilk müdahalede bulunan ekiplere takviye olarak 20.47, 20.48, 20.49 ve 20.54'te olay yerine ulaşan ekiplerle birlikte toplam 7 ekip tarafından olay tam olarak kontrol altına alınmıştır. Yaya ve araç trafiğinin bölgede yoğun olduğu olay saatinde ekiplerimiz çok kısa bir zaman diliminde olay yerine ulaşmış ve olayların daha da büyümesinin önüne geçmiştir. Ekiplerimizin olaya müdahale zamanları ile ilgili olarak MOBESE, Araç Takip Sistemi ve GPS sistemleri üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde elde edilen somut veriler, bölgede yaşanan üzücü olayların polisin olay yerine geç intikal etmesi kaynaklı olmadığını göstermektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!