Türkiye kara döneme girdi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kara döneme girdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2010 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referanduma ilişkin ilk açıklamasıyla karamsar bir tablo çizdi.

 

Bahçeli, “Türkiye için hayati risk ve tehlikelerle dolu karanlık bir döneme girilmiştir” dedi. Sandıkların açılıp sonuçların gelmeye başlamasından itibaren, MHP Genel Merkezi’nde sessizlik hakimdi. Büyük kentlerden gelecek sonuçlarla Evet-Hayır arasındaki farkın azalacağı umudu ve beklentisi de gerçekleşmeyince, bu sessizlik yerini umutsuzluğa ve karamsarlığa bıraktı.. Bahçeli, saat 20.00’de yaptığı yazılı açıklamada, özetle şu görüşleri dile getirdi:

Bölünme kaçınılmaz

“Referandum sonuçlarına herkes saygı göstermek durumunda. Başbakan Erdoğan ve AKP’nin bölücülük ve yolsuzluk siciline uygun yandaş yargı yaratma gizli amaçlarına hizmet edecek Anayasa değişikliklerinin Türk Milletince kabul edilmesiyle, Türkiye için hayati risk ve tehlikelerle dolu karanlık bir döneme girildi.
Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki yıl gündeme getireceğini açıkladığı kapsamlı anayasa değişikliğini, PKK açılımının ilerletilmesi kapsamında Türkiye’nin milli birliği, milli devlet niteliği ve üniter siyasi yapısının temellerinin yıkılmasını amaçlayan düzenlemenin yer almasının, Türkiye’yi etnik temelde ayrışma, çatışma ve bölünme sürecine mahkum etmesi kaçınılmaz. Böyle bir gelişmenin doğuracağı vahim ve ağır sonuçlar açıktır.

Genel seçime gitmeli

Başbakan Erdoğan’a uyarımız ve çağrımız; anayasa referandum sonuçlarından cesaret alarak PKK açılımını ilerletmeye çalışmasının altından kalkamayacağı sonuçlar doğuracağını bir an önce anlaması ve en erken tarihte milletvekili genel seçimine gidilerek Türk milletinin hakemliğine başvurulmasına karşı direnmekten vazgeçmesidir.

İmzayı unuttu

ANITTEPE İlköğretim Okulu’nda oyunu kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zarfı sandığa attıktan sonra imza cetveline imzasını atmayı ve nüfus cüzdanını geri almayı unuttu. Bunun üzerine görevliler Bahçeli’nin makam aracına cetveli getirerek imzasını aldılar ve nüfus cüzdanını iade ettiler. Bahçeli, saat 13.00 civarında 4329 numaralı sandıktaydı. Bahçeli okuldan ayrılırken “Bu halk oylaması Türkiye’nin geleceğinin belirlenmesinde bir dönüm noktasıdır” dedi.

MHP önemli illerini kaybetti

MHP, 2009’da 1’inci çıktığı Mersin’den çıkan yüksek “Hayır”la umduğunu bulurken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim çevresi Osmaniye’de düş kırıklığına uğradı. MHP’li belediye başkanlarının yönetimindeki Gümüşhane, Isparta, Kastamonu, Bartın ve Karabük’te ise “Evet” oyları önde çıktı. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, “AKP devleti baskı aracı olarak kullandı. Milliyetçi, ülkücü tabanda bir kayma yok. Milliyetçi-ülkücü tabanın ne yönde oy kullandığını görmek mümkün değil” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!