ErdoÄŸan: Sana genel af yetkisini kim verdi

Güncelleme Tarihi:

ErdoÄŸan: Sana genel af yetkisini kim verdi
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 28, 2010 16:57

Başbakan Erdoğan, partisinin Konya mitinginde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'genel af' önerisine yanıt verdi: Sana o yetkiyi kim verdi?

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları:

HER YERDE AYNI DÄ°LÄ° KONUÅžURUZ

Aydın'da başka, Tunceli'de başka dil kullanmayız. Sadece Türkiye içinde değil, Brüksel'de, Şam'da da aynı dili konuşuruz. Çünkü biz vakti zamanı gelince Konya'da milletimize vereceğimiz cevabı biliriz.

KRİZ TEĞET BİLE GEÇMEDİ

Bunlar 21 tane bankayı batırdı. Bizim dönemimizde bir tane banka battı mı? Ey MHP'li kardeşlerim ne olur aldanmayın. Ekonomik kriz teğet bile geçmedi. Her 100 liranın 74 lirası borçtu, şimdi 45 lira. 100 liraya devlet 63 lira faiz veriyordu. Şimdi 8 lira faiz veriyor. Enflasyon yüzde 30'du, şimdi 7.6... Genel seçim olmadığı için bunların içine fazla girmiyorum. Referandumdan sonra bunların hepsini açıklayacağız. Tablo bu. Şimdi meydanlarda ileri geri atıp duruyorlar. Doğru konuşmuyorlar, yalan söylüyorlar. İşsizlik dünyada artıyor, bizde azalıyor. Şimdi yüzde 11'e düştü. Daha da azalacak. Yeni yatırımlarla işsizlik azalacak. İspanya'da bile işsizlik yüzde 20'ye dayandı, ABD'de yüzde 10. Bunu bile istismar ediyorlar. Dünya IMF'nin önünde kuyrukta. Türkiye IMF ile stand-by anlaşması imzalamadı. 3 yıldır IMF'den ayrı çalışıyoruz. Bizden öncekilerin yaptığı 23,5 milyar dolarlık borcu 6 milyar dolara düşürdük.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NA: SANA YETKİYİ KİM VERDİ

Muhalefetin anlattıklarında anayasa ile ilgili bir şey duydunuz mu? Tunceli'ye gidiyor ana muhalefetin genel başkanı, 'Genel af çıkaracağız' diyor. Ana muhalefetin genel başkanı sen bu yetkiyi nerden aldın? Sana bu yetkiyi kim verdi? Parlamentonun yüzde 75'ine sahip olan AK Parti sana o konuda bir yudum su içirmez su.

ÖCALAN'I AFFETMEK GENLERİMİZDE YOK

Öcalan'ı affedeceğimizi söylüyorlar. Genlerimizde böyle bir şey yok. Bizim iktidarımızda teröristbaşının affedilmesi diye bir şey asla olmayacak.

ANAYASA MAHKEMESÄ° REDAKTE ETTÄ°

Anayasa paketini Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Mahkeme redakte etti. Şimdi biz de önünüze getiriyoruz. Hani senin hukuka saygın vardı. Bunların özü ile sözü ayrı. Anayasa Mahkemesi'nin üye sayısı 11'den 17'ye çıkacak. Değişikliğin özü budur. Sayıştay'ın 6 üyesinden sadece ikisini Meclis seçecek. HSYK'ya ise parlamento karışmayacak. Biz HYSK'ya mülakat yapalım dedik, kamera dediler. Seyfi Oktay, Mehmet Moğultay kamera ile mi atama yaptı. Şimdi bu devran değişiyor. Bu onları rahatsız ediyor.

Haberin Devamı

BU BİR GÜVEN OYLAMASI DEĞİLDİR

Bu asla bir AK Parti anayasa paketi değildir, bu oylama asla bir güven oylaması değildir. Bunu 2011'de yapacağız, genel seçimde herkes her şeyini ortaya koyacak. Aman onlar bunu bir güven oylaması olarak göstermek istiyor. Ya darbe anayasası diyeceğiz, ya milletin anayasası diyeceğiz. Öyleyse soruyorum: Milletin anayasasına evet mi?

RÄ°ZE VE PAKÄ°STAN YARDIMLARI Â

Pazartesi günü ben de Rize'ye gideceğim. Heyelandan zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret edeceğim.

Pakistan'da ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. konusunda Başbakanlık olarak kampanya başlattık ve yaklaşık 27 trilyon kadar para topladık. Diyatet teşkilatımızın kampanyasında 30 trilyon toplandı. Dünkü kampanya da bir bu kadar toplanacak diye umut ediyorum.

Haberin Devamı

Eşim, Devlet Bakanımız Egemen Bağış ve Devlet Bakanımız Selma Aliye Hanım Pakistan'a gidecekler. Biz de inşallah seçimden sonra gideceğiz. Mevlana Evleri'nin bir kısmını tırlarla gönderdik. Toplamda 1000 kadar evi göndermiş bulunuyoruz. Dolayısıyla ortadaki kardeşlerimiz yağmur, çamurda kalmasın istiyoruz. Çünkü bu millet, ecdadımız Osmanlı tarih boyunca bunu yaptı.

HER EVET, DEMOKRASÄ°YE DAVET

Unutmayın, her evet demokrasiye, özgürlüğe, hukuka davettir. Biz TBMM'de 14 gün 14 gece çalıştık. Onlar başka şey konuştu anayasayı konuştuk. Artık rahmetli Adnan Menderes'in dediği gibi "Yeter, söz milletindir!" Söz sizde, mühür de sizde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!