ÖSYM'den bir küçük hata daha

Güncelleme Tarihi:

ÖSYMden bir küçük hata daha
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2010 10:41

ÖSYM, yeni bir açıklama yaparak, “Y-MF-4 Puan Türünde Alanında Başarı Sırası” değerinin de yanlış olduğunu açıkladı. 2 gün önce de kılavuzda 49 programda yanlış olduğu açıklanmıştı. Bu yanlış 411 bin adayın sıralamasının, 850 bine yakın adayın da yerleşme puanının yanlış hesaplandığı anlamına geliyor. Adaylar, doğru başarı sıralarını bugünden itibaren internetten öğrenebilecek.

Haberin Devamı

   

İŞTE ÖSYM BAŞKANI'NIN HATA AÇIKLAMASI / WEB TV

ÖSYM, LYS sonuçlarında yer alan “Y-MF-4 Puan Türünde Alanında Başarı Sırası” değerinin yanlış olduğunun belirlendiğini belirterek, Y-MF-4 puanıyla (alanında) tercih yapacak adayların doğru başarı sıralarını bugünden itibaren internetten öğrenebileceğini bildirdi.

ÖSYM'den 15-20 Temmuz tarihlerinde adayların internetten öğrendikleri 2010-LYS sonuçlarıyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:        

“Y-MF-4 Puan Türünde Alanında Başarı Sırası değerinin yanlış olduğu belirlenmiştir. Y-MF-4 puanıyla (alanında) tercih yapacak adaylar doğru başarı sıralarını 21 Temmuz 2010 tarihinden itibaren internetten öğrenebilirler. Sonuç belgesinde Y-MF-4 başarı sırasının (alanında) doğru değeri yer alacaktır.”

Bu hata 850 bine yakın öğrencinin puanının yanlış hesaplandığı tahmin ediliyor.

YARIMAĞAN'DAN AÇIKLAMA

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, LYS sonuçlarında MF-4 yerleştirme  puan türü alanında başarı sırası değerinin yanlış olduğunun belirlenmesine  ilişkin, “TM alanından giren adaylar MF-4 puan türünde bir program alanı tercih  edebiliyor. TM alanındaki adayları da katarak MF-4 yerleştirme puan türü alanında  başarı sırasını yeniden hesapladık. Öğrencilerin tercih yaparken yanılmaması için  böyle bir düzenleme yaptık” dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, “TM alanından giren adaylar MF-4 puan türünde bir program alanı tercih edebiliyor. TM alanındaki adayları da katarak MF-4 yerleştirme puan türü alanında başarı sırasını yeniden hesapladık” dedi.

Yarımağan, öğrencilerin tercih yaparken yanılmaması için böyle bir düzenleme yaptıklarını vurguladı.

ÖSYM Başkanı Yarımağan, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, MF-4 puan türünde TM alanından giren adayların başarı sırasını yer almadığını, TM alanından giren adayları da MF-4 puan türüne kattıklarını belirtti.

TM alanından giren adayların MF-4 puan türünde bir programı tercih edebildiklerini vurgulayan Yarımağan, “Geçen sene Sayısal-2'de TM alanından giren adaylar da vardı. Geçen seneki sayı Sayısal-2'de 400 bine yakın, bu seneki sayı daha küçük. Bu sene MF'den TM'cileri çıkarınca 230 bine iniyor sayıları. Öyle olduğu için öğrenciler yanlış yorum yapabilirler diye TM alanından giren adayları da katarak başarı sırasını yeniden hesapladık. Bu daha gerçekçi oldu” diye konuştu.

Yarımağan, “Öğrenciler tercih yaparken yanlış yorum yapabilirler, 'ben buraya rahatlıkla girebilirim' diyebilirler. Oysa giremezler, öyle bir yanılgı olmasın diye... Yoksa yanlış hesaplama değil, öğrencileri yanıltmamak için yaptık” dedi.

Bazı gazetelerde “800 bin adayın puanı yanlış hesaplandı” şeklinde yer alan haberlerin doğru olmadığını belirten Yarımağan, “Yanlış hesaplama yok. Sadece başarı sırasını TM'cileri katarak yeniden hesapladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

“BAŞARI SIRASINA BAKMADAN DA TERCİH YAPILABİLİR”

Haberin Devamı

Başarı sırasına bakmadan da tercih yapılabileceğini ifade eden Yarımağan, “Başarı sırası hiç önemli değil. Maalesef rehber öğretmenler ve öğrenciler başarı sırasına çok bakıyorlar. Biz o yüzden öğrenci yanlış tercih yapmasın diye yaptık. Yoksa başarı sırası bana göre çok da önemli değil” dedi.

Yarımağan, “Değişiklik başarı sıralarını ne kadar değiştiriyor?” sorusu üzerine, sıralamada başlarda yer alan adayın başarı sırasını hiç değiştirmediğini söyledi.

ÖSYM Başkanı Yarımağan, “Ben 15 bininci bir adaya baktım, önüne 5 kişi geçmiş. Onun bir etkisi yok. Sonlarda değiştiriyor. Mesela daha önce başarı sırası 180 bin olan aday şimdi 280 bin olabilir” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!