Sümela'da ayinin şartları belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Sümelada ayinin şartları belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2010 15:31

TRABZON'un Maçka İlçesi sınırlarında bulunan Sumela Manastırı'nda 15 Ağustos'ta yapılacak ayine, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kısıtlama getirildi. Manastırda düzenlenecek ‘dini içerikli etkinliğin’, ziyaretçi sirkülasyonuna engel olmaması, sınırlı sayıda ziyaretçinin katılımıyla dış avlu kısmında, Valilikçe belirlenecek saatlerde yapılması istendi.

Haberin Devamı

Trabzon'un Maçka İlçesi Altındere Vadisi'nde bulunan Sumela Manastırı'nın, gelen talepler doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle yılda bir gün ibadete açılmasına izin verilmişti. İstanbul Rum Patrikliği de geçen Nisan ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a başvurarak, diğer adı Meryem Ana Manastırı olan Sumela'daki ayini, Meryem Ana'yı andıkları 15 Ağustos'ta, çok sayıda Ortodoks müminin katılımıyla yapmak istediklerini belirtmişti.

İstanbul Rum Patrikliği'nin talebinin bakanlıkça incelenmesi sonucunda, 15 Ağustos'ta yapılacak ayinin şartları belirlendi. Buna göre, 15 Ağustos'ta Sumela Manastırı'nda ziyaretçi sirkülasyonuna engel teşkil etmeyecek bir bölümde, sınırlı sayıda ziyaretçinin katılımıyla dış avlu kısmında, saati ve süresi Trabzon Valiliği tarafından belirlenecek ‘dini içerikli etkinlik’ düzenlenebilecek.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Trabzon Valiliği'ne bir yazı göndererek, yoğun katılımın beklendiği ayin için gerekli tedbirlerin alınmasını istediği de öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!